Úvod Správy Koniec víťaznej šnúry, nečakané zakopnutie s Myjavou

Koniec víťaznej šnúry, nečakané zakopnutie s Myjavou

ŠK Slovan Bratislava podľahol Spartaku Myjava najtesnejším rozdielom 0:1.

Jarné víťazné ťaženie sa skončilo, ŠK Slovan Bratislava podľahol Spartaku Myjava najtesnejším rozdielom 0:1. Jediný presný gól stretnutia vsietil v prvom polčase Pekár.

Úvodná desaťminútovka priniesla viacero nepresností i faulov zo strany hostí. V 11. min však Myjavčania využili našu nepresnosť v rozohrávke a Daniel osamotený prenikol až neďaleko Perniša, zakončil však iba do bočného sita. Nasledovalo niekoľko hluchých minút, v ktorých mali loptu na kopačkách takmer po celý čas slovanisti, cez zabetónovanú defenzívu súpera sme sa ale nedostali. V 21. min ponúkol Soumah jeden zo svojich tradičných prienikov, vysunul Vitteka avšak jeho ranu Belic vytesnil vskutku famóznym spôsobom. O päť minút neskôr zahodil veľkú príležitosť hosťujúci Pekár, keď hlavou skúsil zaskočiť Perniša, no to sa mu nepodarilo. V 38. min ale hosťom akcia vyšla podľa predstáv. Šulek na seba naviazal našu defenzívu, vystihol správny moment na prihrávku a Pekár bez problémov poslal loptu Pernišovi do protipohybu – 0:1 pre hostí. V závere prvého dejstva tempo upadlo a výraznejšiu šancu sme nevideli ani na jednej strane.

Už v úvode druhého dejstva boli všetky striedania belasých vyčerpané, po Bagim a Mészárosovi naskočil do hry na podporu útoku aj Halenár. V 47. min poslal na hosťujúcu bránku delovku Soumah, skončila ale iba na brániacich „kopaničiaroch“. Ani v druhom polčase nepresností neubúdalo, cez defenzívu súpera sa nám prechádzalo ešte ťažšie a Spartak už v podstate iba vyčkával na protiútoky. V 60. min vznikla pred bránkou hostí neprehľadná situácia, do ktorej nacentroval loptu Peltier. Nikto z našich hráčov ju však nedokázal poslať do siete súpera, najbližšie k tomu mal Halenár, ku ktorému sa odrazila na hranici šestnástky.  O štyri minúty neskôr sme mali výhodu priameho kopu z veľkej vzdialenosti, Halenár ale nenamieril ani približne presne.  Nasledujúci priebeh priniesol nemastný – neslaný výkon z oboch strán, bez akýchkoľvek príležitostí. V 82. min si Peltier vymenil loptu s Mészárosom, následne legionár z Trinidadu a Tobaga skúsil odcentrovať loptu do šestnástky, no bol bránený dvomi hráčmi súpera a tí jeho snahu zmarili. V závere si obe mužstvá vypracovali po jednej veľkej gólovej príležitosti. V 90. min sa cez dvojicu našich hráčov presadil Šulek popri rohovej zástavke a dokázal z hranice šestnástky aj ohroziť Perniša. Následne zatočil Soumah center za obranu, na ktorý si nabehol Gorosito, avšak veľkú príležitosť na gól nepretavil.

ŠK Slovan Bratislava – Spartak Myjava 0:1 (0:1)

Gól: 38. Pekár

Žltá karta: 80. Gorosito

Zostavy:

Domáci: Perniš – Josimov, Niňaj, Gorosito, Vrablec (46. Halenár) – Grendel (30. Bagi), Žofčák, Milinkovič, Soumah – Vittek (39. Mészáros), Peltier

Hostia: Belic – Častulín, Siva, Černáček, Kumančík – Marček, Daniel (89. Oršula), Šulek (90.+ Neoveský), Pekár, Bílovský – Kosík (85. Urgela)

Rozhodovali: Leško – Ádám, Mikulaj

Divákov: 1525

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.