Úvod Správy Nepodceniť ani odvetu

Nepodceniť ani odvetu

"Brankára som chcel prekvapiť, pretože asi desať minút predo mnou mal podobnú šancu Soumah. Žiaľ, nevyšlo to," vraví o veľkej šanci proti Senici Karol Mészáros.

So štrnásťbodovým náskokom na čele by nám titul nemal opäť uniknúť a rovnako by nám nemal ujsť ani postup do finále Slovnaft Cupu. V prvom semifinálovom stretnutí sme si poradili so Senicou hladko 3:1 a to dokonca na jej pôde.

„Výsledok 3:1 je určite povzbudivý a pred odvetou je viac ako priaznivý. Tešiť nás môžu najmä tri góly na ihrisku súpera,“ povedal Karol Mészáros a pokračoval: „Treba si ale uvedomiť, že je to iba polčas a nás čaká ťažká odveta. Snáď potom aj finále. Ani druhý krok ale nebude jednoduchý a s tým treba rátať.“

Od úvodných minút bola prevaha Slovana na ihrisku zrejmá. Pramenili z toho aj dva rýchle góly a súper pôsobil ako zamrznutý.

„Ak mám povedať pravdu, čakali sme od nich lepší výkon. Pohár je pre Seničanov oveľa jednoduchšia cesta do pohárovej Európy ako boj o tretie miesto v lige. Rátali sme preto s veľkým odporom. My sme ale radi, že sa nám podarilo presadiť sa kolektívnym výkonom a súpera sme nepustili do mnohých šancí. Musíme si však dať pozor na niekoľko hluchých minút v každom stretnutí. Rovnako to bolo aj teraz a z toho pramenilo zníženie súpera. Navyše, ako hovorím, súperovi v odvete stačí dať jeden, nebodaj dva góly a bude na koni,“ nesníva o vopred vybojovanom postupe talentovaný odchovanec bratislavského futbalu.

Po svojom vybehnutí na trávnik mal aj Karol veľkú príležitosť. Skončila však na brankárovi Šullovi. „Žiaľ, nie je to prvá veľká šanca v posledných zápasoch, ktorú som spálil. Momentálne mi góly akosi nepadajú a ja by som bol už nesmierne rád, keby sa to podarilo zlomiť. Po zápase som si ten moment pozeral a určite som to mohol riešiť inak. Nuž, ale po bitke je každý generál,“ znejú sklamané slová mladého zakončovateľa.

Čo tomu chýbalo? „Mal som dosť času na rozmyslenie. Sledoval som brankára, čo spraví. Asi desať minút pred tým mal podobnú príležitosť Soumah a vystrelil na bližšiu tyč. Myslel som si preto, že brankár bude niečo podobné očakávať, a tak som ho chcel prekvapiť krížnou strelou. Vystihol však môj úmysel a vychytal ma,“ vraví Mészáros.

Séria výhier Slovana v rade sa utešene rozrastá. Považujú to hráči za záväzok, alebo sa iba vezú na vlne úspechov? „Snažíme sa pripravovať na každý zápas individuálne a nehľadieť na to, čo je za nami alebo ďaleko pred nami. Sme Slovan a očakávajú sa od nás výhry v každom stretnutí. Práve preto je to niekedy ťažšie, ale musíme sa s tým vysporiadať,“ dodáva Karol Mészáros.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.