Úvod Správy Pred odvetou skvelá východisková pozícia

Pred odvetou skvelá východisková pozícia

ŠK Slovan Bratislava zvíťazil v úvodnom semifinálovom stretnutí na pôde Senice presvedčivo 3:1.

ŠK Slovan Bratislava zvíťazil v úvodnom semifinálovom stretnutí na pôde Senice presvedčivo 3:1. O góly Slovana sa postarali Vittek, Peltier a Soumah.

Už v úvodných minútach vyvinul Slovan na súpera tlak, ktorému nemohol odolať. V 7. min zakombinoval Peltier s Vittekom a výsledkom bol neistý zákrok Šullu, ktorý sa však skončil iba rohovým kopom hostí. V 13. min boli následky útoku belasých pre Senicu katastrofálnejšie. Vtedy si totiž Vittek vymenil loptu s Milinkovičom prostredníctvom dvoch centrov a následne v neprehľadnej situácii sa Vittek  opäť raz prezentoval ako nekompromisný zakončovateľ, ktorý vie prestreliť všetko, čo mu stojí v ceste – 0:1 pre Slovan. Netrvalo dlho a Slovan bol v dvojgólovom vedení. V 18. min unikol domácej obrane agilný Peltier a hoci bol bránený Gavom, dokázal strelou po druhý raz prekonať Šullu – 0:2. Gólové hody pokračovali, avšak tentoraz sme boli zarmútení my. V 31. min totiž zastavila naša obrana prenikajúceho Opielu iba za cenu faulu a to navyše v pokutovom území. Nariadenú penaltu s prehľadom využil Piroska a znížil na 1:2. O deväť minút neskôr centroval Milinkovič pomerne neškodnú loptu pred domácu bránku, ale pred ňou pozmenil jej trajektóriu Peltier s jedným zo senických obrancov a takmer sme sa dočkali tretieho gólu Slovana. V samom závere prvého polčasu usmerňoval Gava Piroskov priamy kop, avšak jeho hlavička skončila iba tesne vedľa.

Po zmene strán sa obraz hry veľmi nezmenil a Slovan mal stále navrch. V úvodnej desaťminútovke sa pre zmenu roztrhlo vrece so žltými kartami, a tak boli postupne ocenení Piroska, Opiela i Vittek. Následne ale prišla chyba v domácej rozohrávke, ktorú okamžite potrestal Soumahm, na ktorého už boli prikrátki všetci obrancovia Senice i brankár Šulla – 1:3. Netrvalo dlho a Slovan si vypracoval ďalšie šance. V 64. min prekombinoval svoje kľučkové sólo Milinkovič a následne nepotrestal chybu v defenzíve súpera ani Mészáros, ktorého únik zastavil Šulla. Ďalší priebeh hry výrazne kúskovali početné striedania na oboch stranách, veľa zaujímavých príležitostí vidieť nebolo. V 77. min skúšal šťastie z veľkej vzdialenosti Grendel, ale jeho rana bola tečovaná a nie veľmi presná. Záver stretnutia sa niesol v taktickom duchu, hráči Slovana si už umne ukontrolovali svoje dvojgólové vedenie, čím si vypracovali výbornú východiskovú pozíciu pred odvetou.

FK Senica – ŠK Slovan Bratislava 1:3 (1:2)

Góly: 31. Piroska (z pokutového kopu) – 13. Vittek, 18. Peltier, 61. Soumah

Žlté karty: 53. Piroska, 54. Opiela – 42. Milinkovič, 61. Vittek, 81. Gorosito

Zostavy:

Domáci: Šulla – Chvátal (69. Hiago), Pavlík, Irobiso (69. Korosín), Kalabiška (80. Ferenčík), Slinkin, Mazáň, Gava, Opiela, Ventúra, Pirosk

Hostia: Perniš – Bagayoko (73. Hudák), Niňaj, Gorosito, Vrablec – Bagi (69. Halenár), Grendel, Milinkovič, Soumah – Vittek, Peltier (58. Mészáros)

Rozhodovali: Vnuk – Chládek, Tomčík

Divákov: 1324

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.