Úvod Správy Vygumovali sme aj Trenčín, titul by nám nemal uniknúť!

Vygumovali sme aj Trenčín, titul by nám nemal uniknúť!

ŠK Slovan Bratislava zvíťazil na pôde AS Trenčín najtesnejším rozdielom 1:0.

ŠK Slovan Bratislava zvíťazil na pôde AS Trenčín najtesnejším rozdielom 1:0. O jediný presný zásah stretnutia sa postaral v 55. min Marko Milinkovič.

Od začiatku sa nehral útočný futbal, ktorý sme očakávali, ale oba tímy si dávali pozor na chyby v zadných radách. Prvú zaujímavejšiu príležitosť priniesla siedma minúta, keď Mondekov center takmer našiel Holúbeka v našej šestnástke, avšak výskok trenčianskeho stredopoliara na hlavičkové zakončenie nestačil. Nasledujúce minúty priniesli mnoho prerušení, nepresností a defenzívnu hru na oboch stranách. V 20. min mal gól na dosah Soumah, keď vypichol loptu Kleščíkovi. Trenčiansky obranca totiž zaváhal pri spracovaní a Soumah sa razom rútil osamotený na domácu bránku. K strele sa napokon neodhodlal, neprihral ani dobre postavenému Vittekovi a jeho kľučky v rozhodnom okamihu boli neúčinné. O šesť minút mal ten istý hráč veľkú šancu, keď pálil po rohovom kope Slovana z pravej strany. Brankár Volešák ale vytiahol krásny zákrok, keď loptu len tak-tak vytesnil na rohový kop. V 29. min gól opäť visel na vlásku, tentoraz po priamom kope Grendela, ktorý mohol usmerniť do bránky súpera Gorosito. Tieto príležitosti zostali nevyužité a do konca prvého polčasu sa už v podstate nič výraznejšie neudialo ani na jednej strane. V závere úvodného dejstva sa domáci pokúsili o útočný prechod cez našu defenzívu, slovanisti v zadných radoch však boli neoblomní.

Po zmene strán sa herný prejav veľmi nezmenil, prišiel však gól, na ktorý sa dlho čakalo. V 55. min rozhodca odpískal súboj Maleca s Niňajom, po ktorom prišlo bleskové rozohranie smerom vpred zo strany Slovana. K lopte sa na hranici šestnástky súpera dostal Milinkovič a rutinérsky obhodil vybehnutého Volešáka – 0:1 pre Slovan.  O tri minúty neskôr už mohlo byť vyrovnané, no tutovky spálil Mondek. Simon totiž unikol cez Bagayoka a naservíroval mu ideálnu prihrávku. Trenčiansky stredopoliar ale bránku Slovana netrafil. V 63. min zakončoval hlavou Bagi, tiesnený obranou  domácich ale rohový kop neusmernil do siete AS. O štyri minúty neskôr sa zrodila najväčšia šanca domácich v celom zápase, keď po viacerých nakopnutiach pálil Hajradinovič, avšak namieril iba do brvna Pernišovej bránky. Domáci sa stále snažili o vyrovnanie, od neho neboli ďaleko ani v 80. min. Viackrát odrazená lopta sa v neprehľadnej situácii dostala k Holúbekovi, ktorý opäť opečiatkoval konštrukciu našej svätyne. Až do záverečného hvizdu sa belasí koncentrovali na umnú defenzívu a súpera nepripustili k vyrovnaniu, ani k zdramatizovaniu stretnutia. Hoci teda do záveru sezóny zostáva ešte osem kôl, na čele máme štrnásťbodový zisk a titul by nám nemal uniknúť ani tento rok!

AS Trenčín – ŠK Slovan Bratislava 0:1 (0:0)

Gól: 55. Milinkovič

Žlté karty: 59. Čögley, 82. Baéz – 40. Grendel, 57. Peltier, 76. Perniš

Zostavy:

Domáci: Volešák – Madu, Kleščík, Rodriguez da Silva, Čögley (83. Bero) – Baéz, Holúbek, Mondek (65. Mišák), Hajradinovič, Simon – Malec

Hostia: Perniš – Niňaj, Gorosito, Bagayoko, Vrablec – Bagi, Grendel (90.+ Halenár), Milinkovič, Soumah (88. Halenár) – Vittek, Peltier (81. Mészáros)

Rozhodovali: Vlk – Brendza, Hrčka

Divákov:  4467

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.