Úvod Správy Vkročil do siene stogólových

Vkročil do siene stogólových

Róbert Vittek bol proti Senici ústrednou postavou. Okrem dvoch gólov bol aj pri nepremenenej penalte a vyskúšal si aj post brankára.

Proti Senici sa nikdy nehrajú jednoduché zápasy a ani v pondeľňajšej dohrávke to nebolo inak. Stretnutie sme napokon vyhrali s prehľadom 2:0, pričom ako odznelo na tlačovej konferencii, bol to zápas Róberta Vitteka.

„Dôležité je najmä to, že sme vyhrali. Na čele už máme jedenásťbodový náskok a s ním by sa nám malo dýchať ľahšie ako doteraz. V žiadnom prípade ale nemáme nič vyhraté. Treba sa sústrediť na každý zápas, ktorý zostáva do konca súťaže. V momentálnej situácii teda ide o Trenčín, s ktorým zvedieme v nadchádzajúcom kole šesťbodový súboj,“ vraví kanonier belasých.

Vitteka bolo vskutku plné ihrisko. Nešlo iba o to, že strelil dva presné zásahy. Bol totiž aj pri nepremenenej penalte a zachraňoval horiace nebezpečenstvo aj pred našom bránkovou čiarou. Nuž a čo je najdôležitejšie, strelil svoj stý gól v kariére.

„Nepovedal by som, že som sa na to nejako sústredil. Skôr mi to pripomínalo celé moje okolie. Som rád, že mám túto métu za sebou,“ vraví Vittek a pokračuje: „Je to jeden z míľnikov mojej kariéry. Potešilo ma to aj vzhľadom na to, že mám práve narodeniny. Verím však, že  to nie je moja cieľová destinácia, ale posuniem sa aj ďalej.“

Ďalej sa môže Robo posunúť napríklad tým, že by sa stal kráľom ligových strelcov. Má to rozbehnuté naozaj slušne. „To by bolo skvelé, najlepším strelcom ligy som ešte nebol. Pozerám sa však najmä na tímové výkony a tie sú pre mňa prvoradá. Sme jeden tím a až keď budú ciele Slovana v tejto sezóne naplnené, môžem sa pozerať na prvenstvo medzi strelcami,“ vraví najlepší strelec slovenskej reprezentácie v histórii.

Sto gólov je naozaj krásna méta. Pre Vitteka je o to cennejšia, že góly strieľal aj v tých najprestížnejších ligách sveta.

„Cením si každý presný zásah, ktorý sa mi podarilo v živote dať. Ak by som sa na to mal pozrieť objektívne, góly strelené v nemeckej a francúzskej lige boli bez pochýb najťažšie,“ znejú slová 32-ročného zakončovateľa.

Ak by sme mali stretnutie so Senicou zhrnúť pár slovami – dva góly Vitteka, nepremenená penalta Vitteka a čarovný zákrok Vitteka. Bol na ihrisku vôbec niekto iný?

„Nepremenený pokutový kop ma naozaj mrzí. Chcel som to zahrať úplne inak, ako to napokon vypálilo. Na druhej strane, ten zákrok na čiare mi vyšiel. Nebola to jednouchá situácia, pretože lopta predomnou skočila a ťažko sa odkopávala tak, aby z toho nebol gól. Som rád, že to vyšlo, pretože vlastenec som si ešte nedal,“ pousmial sa na záver skúsený líder belasej kabíny.
Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.