Úvod Správy V derby skvelá atmosféra a tri body

V derby skvelá atmosféra a tri body

ŠK Slovan Bratislava si v šlágri proti Spartaku Trnava pripísal tri body po jasnej výhre 2:0.

ŠK Slovan Bratislava si v derby proti Spartaku Trnava pripísal tri body po jasnej výhre 2:0. O presné zásahy belasých sa postarali Vittek (z pokutového kopu) a po zmene strán Peltier.

Úvodná desaťminútovka priniesla skôr taktické oťukávanie sa súperov, ako pohľadný futbal. Prvá veľká príležitosť prišla v 14. min, keď po nepresnom streleckom pokuse Vlaska skúšal loptu doraziť sklzom do našej siete Schranz, no našťastie neuspel ani on. O sedem minút neskôr zahrávali domáci štandardnú situáciu, ktorú pred šestnástkou hlavou usmernil Gorosito, avšak Rusov zasahovať nemusel. V 26. min sa Soumah snažil využiť svoje technické zručnosti, aby sa preštrikoval cez stred ihriska, čo sa mu aj podarilo, no jeho snaha nájsť Peltiera v dobrej streleckej pozícii už úspešná nebola. Ďalší zaujímavý moment poskytla 35. min, keď Rusov urobil fatálnu chybu, ktorú takmer potrestal Robo Vittek. Náš útočník totiž trnavskému brankárovi dokázal vypichnúť ľahkú loptu, no skôr, než stihol zakončiť, zakročili obrancovia hostí. Ani nasledujúci priebeh zrýchlenie tempa nepriniesol. Päť minút pred koncom prvého polčasu sa snažil Kuračka nájsť spoluhráčov pred našim gólmanom, Perniš však pohotovo zakročil. V závere prvého dejstva nás vystrašil stret Igora Žofčáka s protihráčom, po ktorom náš kapitán zostal ležať na trávniku a odniesť ho museli na nosidlách.

Po zmene strán mal najväčšiu šancu dovtedajšieho priebehu na kopačke Soumah. Do úniku sa dostal po krásnom priťuknutí lopty s Vittekom, zoči-voči Rusovovi ale zlyhal, keď skúsil skórovať technickým obstrelom, avšak gólman hostí bol pozorný. Slovan ale zostával aktívny a vyplatilo sa mu to v 54. minúte. Marko Milinkovič sa totiž dostal do úniku, loptu si síce proti Rusovovi hodil trošku priďaleko, no brankár hostí zatiahol ručnú brzdu a okrem penalty si vyslúžil aj žltú kartu. Loptu si na biely bod položil Vittek a bezpečne premenil nariadenú penaltu – 1:0.  Strelený gól priebehu zápasu jednoznačne pomohol a diváci na druhý nemuseli čakať dlho. V 58. min sa totiž Lester Peltier dokázal šprintom dostať za obranu hostí a poľahky obstrelil poslednú prekážku, ktorá mu stála v ceste – brankára Rusova - 2:0. O tri minúty neskôr sa snažil z veľkej vzdialenosti kontrovať Sabo, jeho rana letela iba tesne vedľa. Aj v 66. min bolo pred Pernišom horúco. Zvnútra šestnástky ho najprv nebezpečne ohrozil Vlasko, následne si náš brankár musel poradiť aj s dorážkami, no spolu s obrancami bol úspešný. O deväť minút spravili Trnavčania veľkú chybu v strede hracej plochy, ktorú okamžite využil na protiútok Vittek. Dostal sa až pred Rusova, no ten zostal pozorný. Odrazenú loptu upratala jeho defenzíva. V 81. min sa Perniš opäť vyznamenal, keď vychytal ďalšiu ranu Vlaska, ktorý ľavačkou z hranice pokutového územia nemieril veľmi nebezpečne. Z protiútoku Mészáros našiel Vitteka v šestnástke súpera, náš kanonier však hlavičkoval v miernom záklone, a tak nenamieril presne. V 83. min Trnavčania dopravili loptu do našej siete, no stalo sa tak po ofsajde Ciprysa. Hodek sa totiž umne presadil cez našu obranu a poslal loptu svojmu spoluhráčovi, avšak ako už bolo spomenuté, Ciprys bol v postavení mimo hry. V samom závere Trnavčania faulovali hneď dvakrát vo vlastnej šestnástke. Najprv totiž padol na zem po vlastnom prieniku Soumah a hoci sa atak na neho nepískal, následný zásah do tváre Mészárosa už bol potrestaný penaltou. Tentoraz si loptu postavil Soumah, jeho technické zakončenie ale mierilo relatívne vysoko nad. 

ŠK Slovan Bratislava – FC Spartak Trnava 2:0 (0:0)

Góly
: 55. Vittek (z pokutového kopu). 58. Peltier

Žlté karty: 57. Josimov, 78. Kladrubský, 90.+ Bagi- 54. Rusov, 87. Mikovič

Zostavy:

Domáci: Perniš – Josimov, Niňaj, Gorosito, Grendel – Milinkovič (87. Hlohovský), Kladrubský, Soumah, Žofčák (46. Bagi) – Peltier (80. Mészáros), Vittek

Hostia: Rusov – Tóth (23. Ciprys), Banovič, Habánek, Grabež – Kuračka (68. Mikovič), Sabo, Vlasko, Procházka – Vyskočil (77. Hodek), Schranz

Rozhodovali: Sedlák – Sluk, Weiss

Divákov: 5321

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.