Úvod Správy Na rozbeh presvedčivá výhra

Na rozbeh presvedčivá výhra

ŠK Slovan Bratislava vstúpil do jarnej časti ligy jasnou výhrou nad Banskou Bystricou 2:0.

ŠK Slovan Bratislava vstúpil do jarnej časti ligy jasnou výhrou nad Banskou Bystricou 2:0. Gól v prvom polčase strelil Soumah po peknom prieniku, druhý zásah pridal po zmene strán Žofčák.

Prvé jarné kolo sa na Pasienkoch hralo za pekného počasia a obe strany ukázali chuť hrať futbal od úvodných minút. O poznanie aktívnejší však boli belasí a ich snaha bola ocenená už po desiatich minútach. Soumah predviedol svoju techniku, keď sa poľahky dostal cez defenzívu súpera, následne si vymenil loptu s Grendelom a od gólu ho neodradili ani dvaja obrancovia Dukly, ktorí sa pred ním vrhli na zem – 1:0. Po nasledujúcom útoku mohlo byť aj 2:0, keď Žofčák vyzval do šprintu Peltiera a ten sa už-už rútil na banskobystrického brankára, avšak Budinský pohotovým vybehnutím zmaril jeho šance na úspech. V 17. min opáčil pozornosť Budinského Bagayoko, ktorý sa po narážačke so Žofčákom dostal do dobrej streleckej pozície, avšak jeho pokusu chýbala presnosť. O tri minúty neskôr pohrozili aj hostia, keď po rohovom kope pálil spoza šestnástky Slančík. Perniš loptu bez problémov vyboxoval do bezpečia. Soumah aj v ďalšom priebehu stretnutia hýril aktivitou, v 30. min sa efektne dostal za obranu po tom, ako nasadil jasličky hneď dvojici protihráčov. Zakončenie tohto muža, rovnako aj Žofčáka s Peltierom v následnej skrumáži ale bolo nedôrazné. Z protiútoku pohrozili aj Banskobystričania, Chrien našiel úplne osamoteného Slančíka, ale útočník hostí si loptu spracoval rukou a jeho zakončenie absolútne postrádalo razanciu.  Osem minút pred záverom prvého dejstva opáčil Budinského pozornosť Halenár, ale lopta mu nesadla, a tak sa gólman hostí veľmi namáhať na zákrok nemusel. Bodku za úvodnou štyridsaťpäťminútovkou dal Kladrubský, ktorý z veľkej diaľky skúsil ohroziť hosťujúceho brankára, napokon iba tesne minul.

Po zmene strán sa dostali do veľkej príležitosti hostia zásluhou Slančíka, ktorý s Klimentom predviedli pekný prienik cez našu defenzívu. Do zakončenia sa na záver akcie dostal Peňažka, no loptu vôbec netrafil.  V 50. min vyskúšal šťastie z veľkej vzdialenosti Kladrubský, nenamieril ale ani približne smerom k bránke hostí. Omnoho bližšie ku gólu bol o tri minúty neskôr Peltier, ktorý prekabátil Budinského, no od dorážky do prázdnej bránky ho zastavil jeden z obrancov „vojakov“. Približne rovnaký čas ako v prvom polčase nám na gól bolo treba aj v druhej časti hry. Opäť bol pri zrode gólovej akcie Soumah, ktorý vyškolil obrancov Banskej Bystrice a následne poslal krásny pas na opačnú stranu ihriska. Peltierovi lopta síce ušla, no prekĺzla k ešte lepšie postavenému Žofčákovi, ktorý poľahky zvýšil náskok belasých na 2:0. Nasledujúci priebeh priniesol najmä medzišestnástkový futbal bez väčších príležitostí a s množstvom kúskovania hry. Od 65. min sa hra vyznačovala najmä tvrdými stretmi v strede ihriska, ktoré často končili odpískaným faulom. V 76. min sa prezentoval technickou strelou zo strednej vzdialenosti Ľupták a Perniš sa musel poriadne natiahnuť, aby ho rana hosťujúceho stredopoliara nezaskočila. Záver stretnutia sa niesol v pokojnom duchu, Slovan umne kontroloval svoje vedenie, snahy Banskej Bystrice neboli nebezpečné. V závere stretnutia ešte raz predviedol svoju exhibíciu Soumah, napokon však svoju aktivitu prekombinoval a hostia mu loptu vypichli.

ŠK Slovan Bratislava – Dukla Banská Bystrica 2:0 (1:0)

Góly:  10. Soumah, 59. Žofčák

Žlté karty: 43. Kolčák – 69. Podstavek

Zostavy:

Domáci: Perniš - Bagayoko, Kolčák, Niňaj, Josimov - Žofčák, Grendel (81. Hudák), Kladrubský, Soumah, Halenár (72. Bagi) – Peltier (85. Mészáros)

Hostia: Budinský – Podstavek (73. Teixeira), Vajda, Nosko, Chrien - Ľupták, Považanec (84. Plavšič), Kliment, Rejdovian - Slančík, Peňaška (73. Savič)

Rozhodovali: Chmura - Benko, Ádám

Divákov: 1918

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.