Úvod Správy Všetko najlepšie, pán Vencel!

Všetko najlepšie, pán Vencel!

Alexander Vencel st. oslavuje v sobotu sedemdesiate narodeniny.

V sobotu 8. februára sa jubilejných sedemdesiatych narodenín dožíva jedna z najvýznamnejších legiend ŠK Slovan Bratislava Alexander Vencel starší (na archívnej fotke so synmi Stanislavom a Alexandrom ml.).

Člen zlatej generácie slovanistov triumfoval v roku 1969 v Pohári víťazov pohárov, vo svojej zbierke má zlatú medailu z majstrovstiev Európy 1976 a zúčastnil sa aj na majstrovstvách sveta 1970. Tento skvelý brankár pomohol belasým k trom majstrovským titulom a štyrom víťazstvám v Československom pohári. V najvyššej federálnej súťaži odchytal 321 duelov, v ktorých si 132-krát udržal čisté konto, a tak patrí do elitného Klubu ligových brankárov (obdoba Klubu ligových kanonierov s viac ako sto strelenými gólmi). V reprezentácii stál medzi žrďami 25-krát, v ďalších 38 stretnutiach bol náhradníkom Iva Viktora.

Alexander Vencel st. zasvätil futbalu celý svoj život, po skončení hráčskej kariéry sa stal trénerom. Aj väčšina tejto jeho životnej etapy je pevne spojená so Slovanom a Tehelným poľom. Bol asistentom a krátko aj hlavným koučom, ale predovšetkým trénerom brankárov, ktorý formoval a stále ešte formuje talent desiatok gólmanov. V Slovane sa v súčasnosti venuje práci s mládežníckymi brankármi, svoje skúsenosti dlhé roky odovzdával aj na reprezentačnej úrovni.

Pánovi Vencelovi želáme k jeho sviatku predovšetkým pevné zdravie a veríme, že ešte dlho bude aktívnym členom belasej rodiny.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.