Úvod Správy Pred odletom na sústredenie výhra nad Zlínom

Pred odletom na sústredenie výhra nad Zlínom

ŠK Slovan Bratislava zdolal českého druholigistu FC Fastav Zlín 4:2.

ŠK Slovan Bratislava zdolal český tím FC Fastav Zlín 4:2. Slovanisti dvakrát dobiehali vedenie súpera, no zásluhou Halenára, Žofčáka, Vitteka a Hlohovského napokon dokázali súboj otočiť vo svoj prospech.

Slovan bol od začiatku stretnutia aktívny, obranu súpera sa snažil prekabátiť kombinačnou hrou, no v prvej desaťminútovke mu v strede ihriska chýbala presnosť. V 10. min pohrozil Zlín po tečovanom priamom kope, Perniš však bol pozorný. Hneď vzápätí pekne prenikol defenzívou súpera Soumah, našiel voľného Vitteka, ale náš kanonier sa k zakončeniu napokon nedostal. O deväť minút neskôr sa spolupráca týchto dvoch obrátila naopak, Soumah ale v šestnástke súpera priveľmi špekuloval, a tak sa zaplietol do vlastných kľučiek. Otvárací zásah prišiel v 26. min a žiaľ, do našej bránky. Poznar prekonal po peknej prihrávke Perniša, keď loptu poslal pri zemi, no nechytateľne – 0:1. V 35. min zakombinoval Soumah s Peltierom, čím sa dostal do bezprostrednej blízkosti bránky hostí. Jeho rana z dobrej pozície však mierila iba presne do prostriedku bránky Zlína, kde už číhal Dostál. Z protiútoku opäť hrozilo inkasovanie, tentoraz sa presadil Kurtin, ktorý rozozvučal konštrukciu Pernišovej bránky tvrdou ranou spoza šestnástky. Slovanu sa podarilo vyrovnať ešte v prvom polčase. Stalo sa tak v 42. min, keď si loptu na biely bod postavil Juraj Halenár a nechytateľne vymietol pravý roh hosťujúcej bránky - 1:1.  Naša radosť však netrvala dlho, pretože sme inkasovali gól do šatne. Poznar pohybom oklamal Perniša, napálil loptu do stredu bránky a keďže belasý gólman nevystihol trajektóriu letu lopty, Zlín sa opäť dostal do vedenia 1:2.

Po zmene strán sme ale nemali zvesené hlavy na dlho. Už v 52. min totiž opäť ukázal svoje schopnosti Soumah, ktorý zužitkoval center od Peltiera, prihral Žofčákovi a ten z pravej strany prekonal hosťujúceho gólmana – 2:2. O sedem minút neskôr skúšal šťastie aktívny Poznar, loptu nepríjemne zatočil, no na naše šťastie skončila aj vďaka teču iba vedľa našej svätyne. Do vedenia sme sa prvý raz dostali v 72. min a stalo sa tak zásluhou Róberta Vitteka. Pomohol mu k tomu center na zadnú žrď, kde už náš kanonier umne číhal a s prehľadom poslal loptu do siete Zlína – 3:2. Desať minút pred koncom riadneho hracieho času sa o vyrovnanie pokúsil Železník. Strela z neveľkej vzdialenosti od Polačeka mu ale nevyšla podľa predstáv a hoci pálil hosťujúci stredopoliar z dobrej pozície, lopta letela vysoko nad. V 84. min sa slovanistom podarilo potvrdiť svoje vedenie. Štvrtému zásahu nášho tímu predchádzala hrubica zlínskeho brankára, ktorú umne potrestal Filip Hlohovský. Za dlhou prihrávkou totiž vyšprintovali obaja, náš stredopoliar však bol rýchlejší a z asi dvadsiatich metrov napálil loptu do opustenej bránky súpera – 4:2. V závere stretnutia ešte Halenár ukázal svoj cit pre hru, keď našiel pred súperovým brankárom dobre postaveného Matejku, Dostál ale stihol zakročil a odvrátiť veľkú šancu iba na rohový kop.

ŠK Slovan Bratislava - FC Fastav Zlín 4:2 (1:2)

Góly
: 42. Halenár (z pokutového kopu), 52. Žofčák, 72. Vittek, 84. Hlohovský – 26 a 45. (z pokutového kopu) Poznar
Žltá karta: 8. Bagi

Zostava Slovana: Perniš (46. Polaček) – Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Josimov – Bagi (32. Grendel), Halenár - Peltier, Soumah, Žofčák (61. Hlohovský) - Vittek  (73. Matejka)

Rozhodovali: Kružliak – Slyško, Mókoš

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.