Úvod Správy Zomrel Arnošt Hložek

Zomrel Arnošt Hložek

Vo veku 84 rokov nás opustil Arnošt Hložek, člen trojnásobného majstrovského tímu belasých z prelomu 40-tych a 50-tych rokov.

Tohtoročný advent prináša pre slovanistov, žiaľ, aj smútok. Po nedávnom úmrtí bývalého lekára belasých Emila Križana nás opustila ďalšia významná postava z histórie najúspešnejšieho slovenského klubu. Vo veku 84 rokov zomrel dnes, vo štvrtok 19. decembra, Arnošt Hložek.

Rodák z Bratislavy (nar. 11. decembra 1929) vyštudoval obchodnú akadémiu, bol dorasteneckým a juniorským reprezentantom Československa. Hrával na poste obrancu za Sokol NV Bratislava, vtedajšieho predchodcu ŠK Slovan Bratislava, a v rokoch 1949-1951 s ním získal tri majstrovské tituly. Neskôr pôsobil aj v ďalšom bratislavskom tíme ČH. Po skončení aktívnej kariéry sa venoval trénerskej činnosti. Viedol ČH Bratislava, Duklu Banská Bystrica, ZVL Žilina, rakúske kluby First Vienna Viedeň a Rapid Viedeň, trénoval aj Spartu Praha, Jednotu Trenčín, Inter Bratislava a počas opätovného rakúskeho pôsobenia Wiener Sportclub, LASK Linz i SC Zwettl.

Arnošt Hložek bol držiteľom slovenskej a rakúskej trénerskej licencie, laureátom Ceny fair play Ivana Chodáka (1997). Neskôr sa stal prvým predsedom Únie futbalových trénerov Slovenska a do roku 2004 bol aj členom Únie európskych futbalových trénerov. Zlatý odznak Slovenského futbalového zväzu (SFZ) ako najvyššie domáce futbalové ocenenie mu udelili v roku 2004 za celoživotný prínos futbalu. Česť jeho pamiatke!

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.