Úvod Správy Dvojgólový návrat domov

Dvojgólový návrat domov

Ákos Szarka sa v súboji so Sencom presadil hneď dvakrát, návrat do belasého dresu si užíval.

Trošku netradičný duel odohrali hráči Slovana Bratislava v piatok na sv. Mikuláša. Išlo totiž o rozlúčku s jesennou časťou, hoci ligový záver už máme oficiálne za sebou. V priateľskom meraní síl so Sencom (6:2) sa predstavilo aj viacero navrátilcov, resp. nových tvárí. Medzi nimi bol i Ákos Szarka, ktorý sa do belasého dresu vrátil dvojgólovo.

„Bolo pre mňa veľmi pekné vrátiť sa medzi slovanistov a teší ma to o to viac, že sa mi podarilo vsietiť aj dva góly, hoci išlo iba o prípravný duel. Bolo by skvelé, ak by sa mi na ne darilo nadviazať aj v ďalšej fáze ligy. Je super byť opäť doma,“ skonštatoval po piatkovom dueli urastený útočník, ktorý strávil jesennú časť na hosťovaní v DAC Dunajská Streda.

Návrat do domáceho prostredia je vždy niečím špecifický, hoci aj vo forme priateľského duelu. Ani v Szarkovom prípade to nebolo inak. „Je to naozaj pekný pocit byť opäť v Slovane. Chalani ma v kabíne milo privítali, potriasli sme si rukami a prehodili i zopár slov. Preč som bol iba pol roka, čo nie je až tak dlhá doba, takže sa v podstate nič výrazné nezmenilo,“ vraví 23-ročný útočník.

Už posledné jesenné stretnutia boli pre hráčov ako za trest. O to ťažšie sa muselo hrať v piatkovom počasí, keď na väčšine územia Slovenska už šarapatilo riadne sneženie. V Bratislave to síce nebolo až tak zlé, no zima už vystrkuje rožky.

„Počasie vskutku nebolo futbalové. Hralo sa ťažko a veľmi fúkalo. Navyše už sme mali za sebou aj istý oddych a v opätovnom plnom zaťažení sme cítili aj ťažké nohy. Z tohto pohľadu to nebol ľahký zápas, aj keď na prvý pohľad to vyzerá opačne. Je už ale december a na počasí sa to odráža. Preto je naozaj dobré, že jesenná časť je za nami a čaká nás dovolenkové obdobie,“ vraví Szarka.

Ako sme už informovali, v kádri Slovana sa po skončení jesennej časti objavilo viacero nových mien, ako aj hráčov, ktorí sa vrátili z hosťovaní. Trénerov teda čaká cez zimu dávka premýšľania nad tým, s kým budú počítať aj na jar.

„Tieto veci sú stále otvorené a predpokladám, že sa budú riešiť až neskôr. Neviem, či so mnou tréner počíta a ak áno, aké by boli moje úlohy v tíme. Bol by som ale veľmi rád, ak by som mohol nastupovať za Slovan aj v jarnej časti Corgoň ligy,“ dodal na záver Ákos Szarka.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.