Úvod Správy Víťazná rozlúčka so starým rokom

Víťazná rozlúčka so starým rokom

ŠK Slovan Bratislava zvíťazil v priateľskom zápase nad druholigovým ŠK SFM Senec 6:2 (4:0).

ŠK Slovan Bratislava zvíťazil v priateľskom zápase na tréningovom ihrisku na Pasienkoch nad druholigovým ŠK SFM Senec 6:2 (4:0). Po dva góly belasých dali Karol Mészáros a Ákos Szarka, v druhom polčase skórovali aj Facundo Serra a Róbert Vaniš. Tréneri Jozef Valovič a Dušan Galis dali príležitosť predovšetkým hráčom, ktorí sa v jesennej časti sezóny objavovali v zostave lídra Corgoň ligy menej, alebo boli na hosťovaní v iných kluboch. Pre slovanistov sa týmto duelom skončila jesenná časť sezóny, na prvom tréningu v novom roku sa zídu 9. januára.

Od prvých minút piatkového prípravného zápasu sa hralo prakticky len na polovici hostí a z úvodného tlaku vyťažili belasí dva góly. V 5. min vystrelil Mészáros presne do pravého horného rohu seneckej brány a otvoril skóre stretnutia. Onedlho toho istého hráča vysunul Josimov a brankár Matlák zastavil jeho nájazd len faulom. Penaltu bezpečne premenil Szarka. Potom začali na Pasienkoch na chvíľu úradovať silný vietor a husté sneženie, ale aktívnemu Mészárosovi to nezabránilo premeniť ďalší prienik na tretí gól Slovana. Slovenský reprezentant do 21 rokov mohol zavŕšiť hetrik, no ďalšie dve príležitosti nepremenil. Medzi strelcov sa mohli zapísať aj Hudák, Niňaj či Matejka, ale podarilo sa to až z poslednej akcie prvého polčasu Szarkovi. Dušan Perniš zasahoval pri svojej premiére v drese Slovana len raz, v 37. min si poradil so strelou Držíka z hranice šestnástky.

Po prestávke mal dve šance Hutta, skóre sa však menilo na opačnej strane, keď Augustín zakončil z viac ako 20 metrov presne k pravej žrdi. Krátko nato sa po Vanišovom centri presadili hlavou Serra, ale ani stav 5:1 dlho nevydržal. Divokú trojminútovku ukončil Nulíček, ktorý upravil na 5:2. V 66. min sa gólovej radosti dočkal aj Vaniš, ktorý si na ľavej strane pekne obhodil obrancu Huszára a tvrdou prízemnou strelou prekonal brankára Milošoviča. V závere mali ešte obe mužstvá zopár sľubných akcií, ale osemgólová mikulášska nádielka sa už nerozrástla.

 
ŠK Slovan Bratislava – ŠK SFM Senec 6:2 (4:0)

Góly: 5. a 21. Mészáros, 9. a 45. Szarka, 57. Serra, 66. Vaniš – 55. Augustín, 58. Nulíček

ŽK: 83. Hílek

Rozhodovali: Kružliak – Borsányi, Roszbeck

Zostava Slovana v I. polčase: Perniš – Vrablec, Hudák, Sipľak, Josimov – Mészáros, Jakúbek, Niňaj, Gašparovič – Matejka – Szarka

Zostava Slovana v II. polčase: Polaček – Bajza, Kolčák, Sipľak, Molnár – Turčák, Serra, Sabo, Vaniš – Hutta – Szarka

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.