Úvod Správy Jesenný cieľ je splnený

Jesenný cieľ je splnený

Igora Žofčáka po súboji v Zlatých Moravciach mrzeli nepremenené šance, všetko však zavial víťazný vietor.

Posledné jesenné súboje bývajú pre corgoňligistov veľmi nepríjemné. Uvedomujú si totiž, že ešte nie je čas myslieť na dovolenku, no pri pohľade na počasie a zamrznutý terén by tak najradšej urobili. Proti Zlatým Moravciam sme si na tieto veci dali pozor. Na pôde tohto rivala sme totiž nevyhrali štyri roky, avšak po poslednom jesennom kole to už neplatí.

„Už v prvom polčase mohlo byť rozhodnuté. Mali sme tri čisté šance, z ktorých musia padať góly. Aj ja som mal niekoľko možností na skórovanie, no nepadlo to tam,“ zhodnotil dominanciu belasých v úvodnej štyridsaťpäťminútovke kapitán Igor Žofčák.

Góly napokon prišli a to do tej správnej bránky. Zásahy Niňaja a Halenára rozhodli o cennom triumfe. Šancí sme ale mali naozaj neúrekom. Svoju dávku streleckej smoly priznal i jeden z lídrov našej kabíny a o to viac ho tešilo, že sa po zaslúženom triumfe mohol radovať.

„Je síce pravda, že po prvom dejstve sme mohli vyhrávať 3:0, no dôležité je, že máme tri body. Ukázali sme, že máme kvalitu a vieme podstatné momenty zvládnuť a dotiahnuť zápas do víťazného konca,“ pochvaľoval si Žofčák.

Po odohratí záverečného súboja jesene je vždy čas na letmý spätný pohľad, bilancovanie a následne už treba pozerať iba vpred. Po jesenných skúsenostiach môžeme skonštatovať, že až na pomalší rozbeh a vypadnutie z pohárovej Európy je všetko presne podľa našich predstáv.

„Našim cieľom bolo zakončiť jesennú časť tak, aby sme boli na čele. Podarilo sa nám a máme aj šesťbodový náskok. Myslím si, že môžeme byť spokojní,“ uzavrel prvú kapitolu tejto sezónu Igor Žofčák.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.