Úvod Správy Zaslúžené jesenné prvenstvo

Zaslúžené jesenné prvenstvo

Juraj Halenár je rád, že si prezimovanie užijeme so šesťbodovým náskokom na čele.

Posledný jesenný duel sme zvládli na výbornú. Hoci bolo už pred ním jasné, že budeme zimovať na prvej priečke, víťazstvo 2:0 nad Zlatými Moravcami je mimoriadne cenné. Dovolenky si totiž môžeme užiť s pocitom dobre vykonanej práce a šesťbodovým náskokom na čele.

„Súper sa prakticky nedostal do žiadnej väčšej príležitosti. My sme síce v prvom polčase zaváhali, no po zmene strán sa nám to podarilo vykompenzovať a dvakrát sme skórovali. Dôležité je, že sa nám zápas podarilo doviesť do takého konca, aký sme si predstavovali,“ zhodnotil záverečný duel jesene Juraj Halenár.

Pri pohľade na našu bilanciu sa môžeme spokojne pousmiať a zaželať si, aby sa nám rovnako darilo aj na jar. Hoci Slovan zažil i turbulentnejšie obdobia, žiadne z nich neprinieslo veľký prepad formy.

„Jeseň sme zvládli veľmi dobre. Podľa môjho názoru sme zaslúženým lídrom a máme na čele šesťbodový náskok. To nám dáva voľnosť pred jarnou časťou. Určite sa nám bude zimovať lepšie, ako keby sme mali o bod, alebo dva viac ako náš najbližší prenasledovateľ,“ vraví posledný jesenný strelec belasých Juraj Halenár.

Hoci v našom drese v tejto sezóne vynikajú individuálne viacerí hráči, aj počas ich neprítomnosti sa nám darilo viesť loď tým správnym smerom. Naznačuje to vyrovnanosť kádra, v ktorom každú chvíľku ťahá iný pílku.

„Musím pochváliť celý tím, pretože je to zásluha naozaj každého chalana. Nejde iba o posledné stretnutia, ale o celú jesennú časť, počas ktorej sa nám vynikajúco spolupracovalo. Samozrejme, mali sme menší výpadok, ale zvládli sme to a dokázali sme sa dostať opäť na koňa,“ znejú pochvalné slová vyše stogólového kanoniera.

Po úvode sezóny sa na Slovan valili hromy-blesky. Tieto veci však nemajú ani tak veľký súvis s ligovými vystúpeniami, ako skôr s vypadnutím z Ligy majstrov.

„Mali sme zlý vstup do ligy, pretože sme vypadli s Razgradom a následne sme dve kolá nezvíťazili. Dokázali sme sa ale nakopnúť a vyhrali sme z dvanástich zápasov desať. Aj pri pohľade na záver jesene môžeme byť spokojní, pretože sme vyhrali prakticky všetko, čo sa dalo,“ zosumarizoval Halenár.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.