Úvod Správy Záver jesene víťazný, prekliatie v Zlatých Moravciach sa skončilo

Záver jesene víťazný, prekliatie v Zlatých Moravciach sa skončilo

ŠK Slovan Bratislava zvíťazil na pôde Zlatých Moraviec presvedčivo 2:0 a pretrhol neúspešnú sériu na tomto trávniku.

ŠK Slovan Bratislava zvíťazil na pôde Zlatých Moraviec presvedčivo 2:0 a pretrhol neúspešnú sériu na tomto trávniku. Oba góly padli v druhom polčase, postarali sa o ne Niňaj a Halenár.

Prvá desaťminútovka zápasu priniesla podľa očakávania aktívny futbal, ktorý bol z oboch strán založený najmä na dlhých loptách. Slovan sa snažil dať rýchly gól, a tak svoju kopaciu techniku skúšali predviesť Halenár i Kladrubský. Priestor zlatomoraveskej bránky však buď netrafili, alebo strelám chýbala razancia. Loptu sa nám do siete podarilo dopraviť v 11. min po rohovom kope zásluhou Vitteka, postranný rozhodca však odmával ofsajd. O osem minút neskôr zabojoval v šestnástke súpera Milinkovič, ktorý sa dostal do zakončenia cez dvoch obrancov ViOn-u, avšak Kuciak bol pozorný. Obrovskú príležitosť pripravil v 27. min pre Igora Žofčáka Róbert Vittek, keď cez brániacu trojicu prestrčil loptu pätou a kapitán belasých mohol zakončovať zoči-voči Kuciakovi. Brankár domácich úmysel slovanistu vystihol a prízemnú strelu zneškodnil. Z nasledujúcej akcie hostí mohol taktiež padnúť gól, keď Halenár vyzval do útoku Vitteka. Skúsený útočník sa pokúsil obstreliť Kuciaka, jeho rana skončila na pravej tyči domácej svätyne. V 37. min nebezpečne pohrozili aj domáci. Z asi dvadsiatich metrov skúšal šťastie Orávik a jeho technickú strelu delilo od gólu asi desať centimetrov. O päť minút neskôr sa rovnakým spôsobom a z rovnakej vzdialenosti pokúsil zaskočiť Putnockého aj Szabó, avšak jeho strela bola ešte o poznanie nepresnejšia. V závere prvého polčasu zaujala i rana Mazana, ktorý nikým nekrytý zakončoval z hranice pokutového územia. Keďže namieril iba do stredu bránky, Putnocký veľa ťažkostí s upokojením situácie nemal.

Obrovskú príležitosť mal okamžite po zmene strán Igor Žofčák. Jeho zakončeniu tesne vedľa ľavej tyče  opäť predchádzala krásna kombinácia, tentoraz mu loptu za obranu priťukol Marko Milinkovič. Na gólový moment sme našťastie nemuseli čakať dlho, pretože už v 48. min kapitán Slovana poslal loptu do šestnástky, kde číhal pripravený Gorosito. Jeho síce obrana domácich pokryla, no lopta sa odrazila k úplne voľnému Niňajovi a ten poslal belasých do vedenia – 0:1. V 56. min opäť zakontrovali i domáci. Po centri Candráka z pravej strany ihriska posielal loptu na Putnockého Pintér, avšak letela iba tesne vedľa, a tak Putnocký zasahovať nemusel. Ďalší neuznaný gól vsietili belasí v 60. min, keď Milinkovič stečoval Žofčákovu strelu za Kuciakov chrbát, bol ale v ofsajde. O šesť minút neskôr mal Orávik na dosah gólové vyrovnanie, z dobrej  streleckej pozície aj tentoraz minul Putnockého žrde. V 74. min sa na Putnockého valila ďalšia vlna domácich útokov, viedol ich opäť Orávik. Jeho pokus Putnocký vyrazil pred seba, no na dorážku do prázdnej bránky sa už chystal jeden z domácich útočníkov. V poslednej chvíli stihol nebezpečenstvo zažehnať Gorosito. Nasledujúci priebeh priniesol mnoho nepresností a snahu o domáci tlak. Slovan však umne bránil a dokázal vyraziť i do nebezpečných protiútokov. Jeden z nich nám vyšiel v 89. min po peknej kombinácií medzi Žofčákom a Halenárom. Druhý menovaný následne dokázal z asi šiestich metrov preloboval Kuciaka, ktorý sa už iba bezmocne prizeral ako lopta mieri za jeho chrbát – 0:2. Tento moment znamenal definitívnu porážku domácich, ktorí už nemali dostatok času ani síl na to, aby s výsledkom niečo urobili, a tak Slovan zakončil jesennú časť víťazstvom 2:0 a pretrhol dlhú sériu bez výhru na zlatomoravskom trávniku.

FC ViOn Zlaté Moravce - ŠK Slovan Bratislava 0:2 (0:0)

Góly: 48. Niňaj, 88. Halenár

Žltá karta: 67. Gorosito

Zostavy:

Domáci: Kuciak - Candrák, Pavol Majerník, Peter Farkaš, Chren - Pintér - Orávik, Pribula (79. Mihálik), Bolinha, Mazan - Szabó

Hostia: Putnocký - Bagayoko, Gorosito, Niňaj, Vrablec - Kladrubský – Mészáros (61. Peltier), Halenár (89. Jakúbek), Žofčák, Milinkovič (81. Kolčák) – Vittek

Rozhodovali: Weiss - Balko, Sluk

Divákov: 1610

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.