Výhra vybojovaná v závere a jasný postup

ŠK Slovan Bratislava vyhral na Pasienkoch nad MŠK Žilina 2:0 a zabezpečil si tak postup do semifinále Slovnaft Cupu.

ŠK Slovan Bratislava vyhral na Pasienkoch nad MŠK Žilina 2:0 a zabezpečil si tak postup do semifinále Slovnaft Cupu. Oba presné zásahy prišli v závere stretnutia, ten prvý v 86. min z kopačky Grendela, ďalší v 90. min a jeho autorom bol Vittek.  

Úvod súboja sa niesol v jasnom duchu. Domáci vedeli, že postup majú vo svojich rukách a na ťahu je súper. Žilina sa však do výraznejších šancí nevedela dostať. V 9. min to skúšal z väčšej vzdialenosti Škvarka, avšak Putnocký zasahovať nemusel. V rozmedzí 20. až 25. min bolo odpískaných hneď niekoľko priamych kopov, ani jeden z nich však výraznejšie nezaujal. Situácia sa zmenila v 26. min, keď pred Putnockým chybil Vrablec a Jelič sa takmer zadarmo dostal do stopercentného zakončenia. Mladý obranca však stihol svoju chybu napraviť. Nasledujúca desaťminútovka veľkú zmenu v priebehu nepriniesla. Hralo sa najmä medzi šestnástkami, brankári sa loptu nemuseli ani dotknúť. Hru sprevádzalo mnoho nepresností a faulov. V 39. min predviedol pekný prehľad v hre Vittek, keď si najprv spracoval loptu a následne ju pomedzi nohy súperovho obrancu posunul na voľného Žofčáka. Ten však preváhal najlepší moment na zakončenie a s jeho následným centrom si brankár Krnáč poľahky poradil. Záver prvého polčasu priniesol mierne vzrušenie na oboch stranách. Najprv sa oň postarala šanca domácich, keď po centrovanej lopte od Halenára Vittek hlavou posunul loptu na Kladrubského, ten ju už ale nestihol. Na opačnej strane prišlo malé zaváhanie Putnockého, ktorému nevyšiel odkop pred žilinským útočníkom, naša obrana si ale s touto situáciou poradila.

Prvá príležitosť druhého polčasu sa zrodila v 50. min na Gergelovej kopačke. Žilinský futbalista strieľal z veľkej vzdialenosti, no jeho projektil mal dobrý smer. Putnocký však ani tentoraz nemusel zasahovať, loptu zblokovala belasá defenzíva. Z nasledujúceho rohového kopu mohol otvoriť skóre Guba, keď sa k nemu v päťke odrazila lopta, no Žilinčan sa uponáhľal a našu bránku netrafil. V 54. min pekne zatočil štandardnú situáciu z ľavej strany ihriska Milinkovič, medzi tri tyče sa ale ani on netrafil. O šesť minúť neskôr prebrala divákov z letargie akcia Milinkoviča so striedajúcim Soumahom. Druhý menovaný zakončoval z hranice šestnástky nikým nebránený a od gólu nás delili centimetre. Zaujímavá príležitosť prišla i o pár sekúnd neskôr. Tentoraz strieľal z asi dvadsiatich metrov Grendel a let jeho rany ešte mierne upravil Kladrubský. Namieril ale iba do náručia Krnáča. V 68. min skúšal šťastie ďalekonosnou strelou Pich, pre Putnockého to ale bola malina. O desať minút neskôr pálil ten istý hráč, tentoraz už z oveľa lepšej pozície a ak by sa mu do rany nepostavil Kladrubský, nemuselo by to skončiť dobre. V 82. min dostal Milinkovič síce pridlhý center, no dokázal ho dobehnúť a pokúsil sa aj o ohrozenie súperovej bránky. Z ťažkého uhla ale nemal šancu na úspech. V závere stretnutia sa hostia snažili o ďalekonosnejšie strely, asi najlepšia z nich prišla v 85. min z kopačky Paura. Z protiútoku predviedol svoje umenie Soumah, no hoci sa dostal až k bránke súpera, neuspel. Omnoho veselšie to bolo po nasledujúcej akcií, keď sa k odrazenej lopte dostal Grendel a z desiatich metrov napálil loptu do žilinskej siete popri padajúcom Krnáčovi -1:0. To však nebolo všetko. V záverečnej minúte sme svoje vedenie nad otupeným súperom poistili gólom Vitteka, ktorý po peknom centri od rohovej zástavky hlavou prekonal žilinského gólmana po druhý raz. 

ŠK Slovan Bratislava – MŠK Žilina 2:0 (0:0)

Góly
: 86. Grendel, 90. Vittek

Žlté karty: 51. Žofčák - 29. Škvarka, 45. Paur

Zostavy:

Domáci: Putnocký - Vrablec, Gorosito, Niňaj, Josimov (46. Čikoš (66. Kolčák)) - Kladrubský, Grendel - Žofčák, Halenár (56. Soumah), Milinkovič - Vittek

Hostia: Krnáč - Mabouka, Piaček (40. Guba), Králik, Mihalík - Pečovský - Paur, Gergel, Škvarka (67. Klec), Pich (80. Čmelík) - Jelič

Rozhodovali: Sedlák – Jenčura, Ferenc

Divákov: 420

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Belasí získali prvý bod v UEFA Youth League.
V akej zostave dnes nastúpia belasí?
Výkop zápasu so Gironou je dnes o 16:00.

Neprehliadnite

Zaži to najlepšie z historického okamihu! Vychutnaj si jedinečnú atmosféru prvého domáceho zápasu Slovana Bratislava v Lige majstrov proti Manchestru City.
Nový fanshop bude otvorený nasledovne:

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Nike

Hlavný partnerMain partner

Grafobal
Millioneo

Zlatí partneriGold partners

Intergroup
Grafobal Group
© 2024 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.