Úvod Správy Krôčik po krôčiku vpred

Krôčik po krôčiku vpred

Karel Jarolím: „Verím, že ešte vyhráme niekoľko zápasov pred zimou, aby sme sa mohli dobre pripraviť na jar“

Tréner Karel Jarolím je pri kormidle Slovana už takmer mesiac a po štyroch ligových zápasoch má bilanciu 1 – 2 – 1. Hoci výsledky nehovoria o jasnom zlepšení, po piatkovom dueli s Banskou Bystricou (0:0) sa vyjadril, že cíti určitý progres. „Krôčik po krôčiku sa to lepší. Vzhľadom na nabitý program sme mali jeden kompletný týždeň, kedy sme mohli najviac popracovať na zmenách a výraznejšie potrénovať. Nemali sme veľa priestoru, no napriek tomu vidím mierny postup vpred. Zápas s Banskou Bystricou sme odohrali v najväčšom tempe v porovnaní s predchádzajúcimi stretnutiami. Verím, že ešte vyhráme niekoľko zápasov pred zimou, aby sme sa mohli dobre pripraviť na jar,“ skonštatoval lodivod belasých.

Českého kouča najviac mrzí bodový rozdiel medzi naším tímom a vedúcou Žilinou. „Chýba nám však viac bodov. Boli by som šťastnejší, keby sme vyhrali. Rovnako aj v minulom kole. V Zlatých Moravciach sme prehajdákali prvý polčas, po zmene strán sme mali ďaleko viac šancí. Mali sme vyhrať,“ uviedol Jarolím.

Svoje slová zdupľoval tréner Slovana po piatkovom dueli 15. kola s Banskou Bystricou. Problémom bol rovnako ako na ViOne prvý polčas, v ktorom naši chlapci zahrali horšie ako po prestávke. „Videli sme kvalitný zápas. Myslím si, že na pomery slovenskej ligy to bolo solídne stretnutie. Úvod bol opatrný, obidva tímy chceli vyhrať. Z našej strany bol lepší druhý polčas, v prvom sme sa do hry nedostávali. Banská Bystrica mala vtedy územnú prevahu, my sme však mali veľkú šancu, ktorú Igor Žofčák nevyužil. Chýbalo mu lepšie zakončenie. V závere však mohla po protiútoku skórovať aj Banská Bystrica. Podržal nás brankár,“ vysvetlil niekdajší úspešný tréner Slavie Praha.

Väčšiu spokojnosť mal už z druhej polovice hry. „Po zmene strán to bolo z našej strany určite lepšie. Boli sme schopní vytvoriť si niekoľko gólových príležitostí. Bohužiaľ, gól sme nedali. Dukla mala taktiež niekoľko nebezpečných situácií, no podľa môjho názoru sme boli bližšie ku gólu. Mali sme šance z bezprostrednej blízkosti, no bohužiaľ sme netrafili bránku,“ zakončil Karel Jarolím.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.