Úvod Správy Bezgólová remíza na Štiavničkách

Bezgólová remíza na Štiavničkách

V piatkovom zápase 15. kola Corgoň ligy remizovali naši chlapci na trávniku tímu FK Dukla Banská Bystrica (0:0)

V piatkovom zápase 15. kola Corgoň ligy remizovali naši chlapci na trávniku tímu FK Dukla Banská Bystrica (0:0). Zverenci trénera Karla Jarolíma zostávajú v tabuľke aj naďalej na štvrtej priečke.

Prvú šancu sme si vypracovali v 10. min. Igor Žofčák posunul loptu do pravej strany na Erika Grendela, ten mu ju vrátil na šestnástku, odkiaľ pravý stredopoliar tesne prestrelil bránku. V 16. min sa po prvý raz uviedli domáci, ďalekonosný pokus stopéra Jozefa Adámika skončil nad „svätyňou“ brankára Matúša Putnockého. O minútu na to odpovedal z podobnej pozície Mareka Kuzma, gólmana Boroša však neprekvapil. V ďalších minútach dominovali na trávniku Banskobystričania. Róbert Pich však v dvoch pološanciach nedokázal skórovať. Slovan bol nebezpečný opäť v 35. min. Strelu Erika Grendela asi z 25 m len s námahou vytlačil Boroš vedľa. Bola to však Dukla, ktorá mohla ísť v poslednej minúte prvého polčasu do vedenia. Michal Pančík našiel vo vnútri pokutového územia osamoteného Picha. Najlepší strelec B. Bystrice síce mieril k žrdi, no brankár Matúš Putnocký vynikajúcim spôsobom vyrazil jeho strelu na roh.

Aj po zmene strán bola aktívnejšia Dukla. V 60. min natiahol agilný Pich Putnockého. Náš brankár vyšiel víťazne z tohto mikrosúboja aj o minútu neskôr, rovnako musel zlikvidovať ďalekonosný pokus tohto hráča aj v 68. min.  Po tomto momente však už prišli chvíle Slovana. V 72. min vyrazil tvrdú strelu Karima Guédého domáci gólman Boroš. V 74. min sa rovnako vyznamenal aj pri pokuse Andreja Pečnika. Z následného rohu poslal Juraj Halenár ideálny center na Kornela Salátu, ktorý v čistej šanci minul. O dve minúty neskôr neuspel ani Milan Ivana, spoza šestnástky poslal loptu tesne vedľa pravej žrde. Skórovať mohol aj Erik Grendel. Hrúbku Petra Boroša v 84. min však po prihrávke Guédého nevyužil, pretože vysoko prestrelil. A keď sa po asistencii Milana Ivanu nepresadil ani Igor Žofčák, zápas sa skončil bezgólovou remízou.

FK Dukla Banská Bystrica - ŠK Slovan Bratislava 0:0 

Žlté karty:  14. V. Gajdoš, 31. Pich - 18. Bagayoko

Domáci: Boroš - Pleva, Adámik, Marek Hlinka, Brašeň - Pečovský - M. Pančík, V. Gajdoš (66. Uškovič), T. Hučko (89. Laksík) - A. Hesek, Pich 

Hostia: Putnocký - Bagayoko, Saláta, Dosoudil, Pečnik - Žofčák, Guédé, Grendel, Štepanovský (55. Ivana) - M. Kuzma (75. Kordič), Šebo (36. Halenár)

Rozhodovali: Vlk - Slyško, Lieskovský,

Návšteva: 1720 divákov

Karel Jarolím: "Videli sme kvalitné stretnutie, bolo to z oboch strán hore-dolu. Oba tímy chceli dnes vyhrať. Z našej strany bol lepší druhý polčas, v prvom sme sa do hry toľko nedostali. V ňom mala Dukla územnú prevahu. Mali sme dobrú príležitosť Žofčákom, chýbalo však lepšie zakončenie. Naopak v závere prvého dejstva mala Banská Bystrica z rýchleho protiútoku stopercentnú šancu. Podržal nás brankár Putnocký. Po prestávke sme však boli lepším tímom, vytvorili sme si dosť gólových príležitostí, škoda, že sme žiadnu z nich nepremenili."

Karol Marko: "Bolo to kvalitné stretnutie. Obidve mužstvá chceli hrať futbal, zápas mal dobré nasadenie. Vedel som, že hostia nastúpia na nás s presingom a budú hrať veľmi dobre kombinačne a rýchlo. My sme boli prvých 25 minút trochu v útlme, potom to z mojich hráčov spadlo. V závere sme mali obrovskú šancu, ktorú však Pich zle riešil. V druhom polčase nám trochu odišiel stred ihriska, Slovan nás často prečísloval a vytváral si šance. Ku koncu sme však zapli aj my a myslím si, že tomuto zápasu svedčí konečný nerozhodný výsledok. Chýbal tomu možno gól. Som spokojný, pretože treba zobrať do úvahy aj to, s akým súperom hráte."

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.