Úvod Správy Záver mal byť pokojnejší

Záver mal byť pokojnejší

Pavel Fořt sa vďaka svojmu deviatemu zásahu v drese Slovana posunul na čelo ligových kanonierov.

V súboji s Dunajskou Stredou sme sa presvedčili o starej pravde, že ani zápas prvého s posledným nemusí byť vždy jednoznačnou záležitosťou. Trápiaci sa Dunajskostredčania nám totiž urputne vzdorovali, hoci rozdiel v kvalite sa napokon musel prejaviť. Dvadsaťbodový rozdiel v tabuľke ale nebolo ani zďaleka cítiť tak, ako by sme to očakávali.

„Už pred zápasom sme si vraveli, že treba dať čo najskôr rýchly gól. V opačnom prípade sa súper môže sústrediť na pozornú defenzívu a nebude ľahké ho prekonať. Presne to sa aj potvrdilo a Dunajská Streda predviedla celkom dobrý výkon. Ak by hrala takto v každom zápase, určite by nebola v tabuľke tam, kde je,“ povedal už deväťgólový kanonier Pavel Fořt.

DAC nás v tejto sezóne už raz zaskočil. Stalo sa tak hneď v prvom kole, keď sme s týmto súperom na Pasienkoch remizovali 1:1. Tentoraz sme zakopnutie nedopustili. Bolo to tak práve vďaka presnému zásahu českého legionára, ktorý je momentálne najlepším kanonierom súťaže.

„Moje miesto je v útoku a v náplni práce mám práve strieľanie gólov. Som veľmi rád, že mi to v posledných zápasoch vychádza, no do Dunajskej Stredy som cestoval najmä s cieľom pomôcť mužstvu, aby sme získali dôležité body. Navyše, už sme poznali sobotňajšie výsledky, a tak sme chceli navýšiť náš náskok v tabuľke,“ vyjadril sa na margo svojho deviateho presného zásahu Pavel Fořt.

V závere stretnutia sme mali viacero príležitostí, ktorých nepremenenie nás mohlo poriadne škrieť. Pi jednej z nich sa poranil Róbert Vittek a musel z ihriska predčasne odísť, najväčšia šanca však skončila práve na kopačke Pavla Fořta.

„Bola to veľká šanca a ja som sa nachádzal v dobrej streleckej pozícii. Z takýchto príležitostí musia byť góly. Záver by sme potom mohli dohrať úplne v pokoji,“ nespokojne krútil hlavou Fořt.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.