Úvod Správy Treba zabrať, zaostávame iba o bod

Treba zabrať, zaostávame iba o bod

"V Žiline sa nikdy nehralo ľahko a my sme to vedeli," vraví Juraj Halenár.

Dva šlágre za sebou sme zvládli, no tretí nám nevyšiel. Osudnou sa nám stala Žilina, ktorá našla recept na našu defenzívu a dvojgólový Pich zariadil pre svoj tím cenné tri body. Naopak, my sme v útoku nevymysleli takmer nič.

„Žilina hrala veľmi dobre. Mala dve šance a z nich dokázala streliť dva góly. My sme nemali ani jednu, a preto sme zaslúžene prehrali,“ stručne a jednoducho zhodnotil boj dvoch najúspešnejších tímov v histórii samostatného Slovenska Juraj Halenár.

Po štyroch víťazstvách za sebou prišla aj facka v podobe dvojgólovej prehry. Pripomenuli sme si tak krutú pravdu, že šport je nielen o víťazstvách, ale aj o pádoch.

„Vedeli sme, že v Žiline sa nehrá ľahko. Aj keď striel na bránky nebolo veľa, zápas mal dobré tempo. Dokázali sme si však vypracovať iba zopár neškodných príležitostí a z nich góly padnúť nemohli. Naopak, mali sme dosť hluchých pasáží a v dvoch prípadoch sme inkasovali,“ skonštatoval vyše stogólový ligový kanonier.

Aj keď prehra vždy veľmi mrzí, nemôžeme zvesiť hlavy a prestať hrať futbal. Po trénerskej výmene sa jasne ukázalo, že vieme predvádzať dobrú a účelnú hru. Práve k tomu sa treba vrátiť.

„Niekto by azda ani nečakal, že získame dvanásť bodov v štyroch za sebou idúcich zápasoch. My sme to ale dokázali a teraz máme na prvý tím stratu jedného bodu. Tabuľka je veľmi vyrovnaná a koniec ligy je veľmi ďaleko,“ dodal na záver J. Halenár.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.