Úvod Správy Ružomberok pokorený, víťazná šnúra pokračuje

Ružomberok pokorený, víťazná šnúra pokračuje

ŠK Slovan Bratislava predĺžil svoju víťaznú sériu, keď na domácej pôde pokoril MFK Ružomberok 3:2.

ŠK Slovan Bratislava predĺžil svoju víťaznú šnúru, keď na domácej pôde pokoril MFK Ružomberok 3:2. Slovanisti si dokázali vypracovať trojgólové vedenie zásluhou Fořta, Žofčáka a Halenára, no po zmene strán hostia kontrovali dvomi gólmi.

Zápas sa hral v príjemnom počasí a od začiatku sa bolo na čo pozerať. Už v šiestej minúte zatočil Igor Žofčák nepríjemný center pred súperovu bránku, no defenzíva hostí bola pozorná. Prvé rozvlnenie siete však na seba nenechalo dlho čakať. V 15. min totiž Karol Mészáros usmernil rohový kop do hosťujúcej siete, no jeho zásah nebol uznaný, hoci platiť mal. Belasí ale nezostali smutní nadlho, pretože za niekoľko sekúnd sa dokázal akrobaticky presadiť aj Pavel Fořt a boli sme vo vedení. Hostia sa ale dokázali prebrať a v nasledujúcich minútach nebezpečne pohrozili.  V 28. min Zreľák zachytil náš center a rútil sa do pokutového územia, Putnocký však ukázal veľký prehľad v hre. Rovnako bol pozorný aj o dve minúty neskôr pri prihrávke Tawambu. V 36. min mohli hostia poďakovať promptnému Adamovičovi, ktorý v poslednej chvíli vypichol loptu zo Žofčákovej kopačky, keď si ju už-už rovnal na strelu z hranice šestnástky. V závere prvého polčasu si hostia vypracovali viacero zaujímavých príležitostí a neboli ďaleko od vyrovnania. V 38. min Ďubek hľadal Zreľáka a hlavičkové zakončenie ružomberského futbalistu nebolo vôbec zlé. Putnocký sa ale aj tentoraz vytiahol a ukážkovo vyrazil loptu do žrde. Opäť sa potvrdilo nedáš-dostaneš a tri minúty pred koncom sa tak radovali slovanisti. Center Gorosita, ktorý vybojoval loptu v strede ihriska bol síce veľmi nepresný, no odrazená lopta sa dostala k úplne voľnému Igorovi Žofčákovi, ktorý nemohol namieriť lepšie. Z asi dvadsiatich metrov nedal Nikoličovi šancu na úspech – 2:0.

Po zmene strán sa náš strelecký apetít nevytratil. V 49. min totiž Juraj Halenár ukázal, že keď namieri, stojí to za to. Na hranici pokutového územia sa obtočil okolo súperovej obrany, napálil loptu do ľavej žrde a tá sa krásne odrazila za Nikoličov chrbát – 3:0. Hostia v nasledujúcom priebehu kopili chybu za chybou a hra bola plne v našich rukách. Halenár skúšal šťastie aj o desať minút neskôr, tentoraz z väčšej vzdialenosti a s výrazne menšou dávkou presnosti. Ružomberský gólman tak zasahovať nemusel. V 64 min ukázali svoju silu aj hostia. Priamy kop z hranice pokutového územia nemohol Ďubek využiť lepšie, po pätičke Nagya vymietol šibenicu Putnockého svätyne a vykresal iskierku nádeje pre svoj tím. O trinásť minút neskôr opäť horelo pred našim gólmanom, keď sa do dobrej streleckej príležitosti dostal Tawamba. Zastaviť ho stihol v poslednej chvíli Gorosito, následnú dorážku Ďubeka vytesnil Putnocký. Menej šťastia sme mali v 79. min, keď po rohovom kope vyskočil Greššák a pred našou svätyňou vznikla poriadna skrumáž. Najlepšie sa v nej vyznal urastený Tawamba a bez prípravy takmer roztrhol Putnockého sito – 3:2. Štyri minúty pred koncom riadneho hracieho času mohol rozhodnúť Lester Peltier, keď unikol obrane hostí a osamotený strieľal na Nikoliča z dobrej pozície. Hosťujúci brankár ale udržal svoj tím nad vodou. V posledných minútach sme síce mali niekoľko zaujímavých pološancí, no ani jedna sa neskončila gólom, a tak sa súboj skončil našim najtesnejším víťazstvom.

ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok 3:2 (2:0)

Góly
: 15. Fořt, 42. Žofčák, 49. Halenár – 64. Ďubek, 79. Tawamba

Žlté karty: 5. Zošák

Zostavy

Domáci: Putnocký - Bagayoko, Gorosito, Niňaj, Čikoš - Kladrubský - Žofčák, Halenár (69. Grendel), Soumah (76. Hlohovský), Mészáros - Fořt (50. Peltier)

Hostia: Nikolič – Maslo (72. Nosek), Greššák, Adamovič, Janec - Zošák - Ďubek, Zreľák, Tawamba, Almaský (69. Ľupták) – Serečin (59. Nagy)

Rozhodovali: Jaška - Kubačka, Ádám

Divákov: 4133

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.