Úvod Správy Súboj majstra proti lídrovi

Súboj majstra proti lídrovi

Erik Čikoš verí, že sa nám podarí natiahnuť šnúru bez inkasovaného gólu a zároveň sa presadíme my.

V najbližšom kole máme skvelú možnosť dostať sa opäť na najvyššie priečky. V šiestom kole totiž budeme na Pasienkoch hostiť priebežného lídra tabuľky z Ružomberka. Erik Čikoš verí, že sa na dobrý futbal príde pozrieť i mnoho divákov.

„V nedeľu má byť pekné počasie, čo by mohlo na štadión prilákať mnoho ľudí. Do hry dáme všetko, čo je v našich silách, aby sme divákov potešili oduševneným výkonom a dobrou hrou. Vieme, čo je v hre. Ružomberok je prvý a my na nich strácame štyri body, no máme zápas k dobru. Chceme sa vrátiť na čelo tabuľky a to je možné len za podpory fanúšikov, ktorí ženú svoj tím vpred. Verím, že príde mnoho slovanistov a budú dvanástym hráčom na ihrisku,“ znie pozvánka Erika Čikoša.

Liptáci v doterajšom priebehu súťaže ešte neprehrali. Naposledy zvíťazili na domácej pôde nad Trnavou, týždeň predtým uhrali remízu pod Zoborom.

„Ružomberok má dobrú formu a v posledných zápasoch sa mu stále darí bodovať. Nebude to teda jednoduchý zápas, ale my sme dobre naladení. Máme za sebou dve výhry a to bez inkasovaného gólu. Zakladať budeme na poctivej obrane a ja verím, že gól dáme a dovedieme tento boj do víťazného konca,“ vraví talentovaný obranca belasých.

Po zmene na trénerskej lavičke došlo aj k zmene vo výsledkoch. Najprv to bolo deklasovanie Myjavy na Pasienkoch, následne najtesnejší triumf v Košiciach.

„V mužstve je cítiť disciplínu a hlad po víťazstve. Ja osobne vidím za víťazstvami kolektív, ktorý chce ťahať za jeden povraz. Musíme si dať pozor najmä na ružomberský útok. Doma je to však vždy o inom ako na pôde súpera. Chceme čo najskôr streliť gól, aby súper otvoril svoju hru a výhoda sa preniesla na naše kopačky,“ vraví Čikoš, ktorý však nepredpokladá, že sa nám len tak podarí zopakovať posledný domáci výkon s Myjavou. „Málokedy sa podarí streliť päť gólov. Niekedy na to nestačí ani najlepší výkon v sezóne. Vždy je to o konkrétnom zápase a streleckom šťastí v daný deň. Niekedy padne všetko, inokedy nič. Ťažko vstupovať do zápasu s tým, že chceme dať päť gólov. To by mohlo dopadnúť veľmi zle. Chceme hrať bez inkasovania, vpredu byť nebezpeční a skórovať.“

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.