Úvod Správy Návrat na víťaznú vlnu

Návrat na víťaznú vlnu

Slovan Bratislava zdolal Sigmu Olomouc 1:0 gólom Jiřího Kladrubského.

Futbalisti Slovana Bratislava vyhrali v piatkovom prípravnom zápase v Moravskej Třebovej nad českým prvoligistom Sigmou Olomouc 1:0. Belasí podali predovšetkým v prvom polčase veľmi dobrý výkon a korunovali ho už po štyroch minútach, keď skóroval Jiří Kladrubský. Výprava Slovana sa po tomto stretnutí vracia z krátkeho sústredenia na Morave do Bratislavy a v príprave bude pokračovať v domácich podmienkach.

Rovnako ako vo včerajšom stretnutí s Hradcom Králové sa skóre zmenilo hneď v úvodných minútach. Tento raz sa však tešili belasí. Najprv pekne potiahol loptu Milinkovič, Žofčák nabil Mészárosovi, ktorý trafil žrď. Olomoučania odvrátili loptu len ku Kladrubskému, ten spoza šestnástky obtrel svoju strelu o jedného z obrancov a brankár Blaha bol bezmocný. V 9. min mohol Slovan pridať druhý gól, Milinkovičov center však Kuzma i Fořt tesne minuli, centimetre chýbali aj Gorositovej hlavičke po rohu Josimova. Ďalší pekný moment predviedol slušne zaplnenému štadiónu Kladrubský, ktorý poslal loptu zo strednej vzdialenosti asi pol metra vedľa pravej žrde. Hráči Sigmy dali o sebe prvýkrát vážnejšie vedieť v 25. min, po rohu a odrazenej lopte zakončoval Nepožitek nad brvno. Čoskoro nato sa na ofenzívny výlet vydal Gorosito, Fořt mu ponúkol príležitosť na strelu, no argentínskemu stopérovi pokus o lob nevyšiel. V 36. min mohol vyrovnať Petr, po centri z ľavej strany však v dobrej pozícii trafil iba Putnockého. Na druhej strane nadvihol Gorosito hlavou Žofčákov center z priameho kopu trochu viac, ako bolo treba. Do zaujímavého prvého polčasu zapadol aj pekný Putnockého zákrok po nebezpečnom priamom kope Petra a ďalšie dve sľubné možnosti belasých tesne pred odchodom do kabín.

Úvod druhého polčasu priniesol zvýšenú ofenzívnu aktivitu Olomouca, ale bez priameho ohrozenia Putnockého brány. V 54. min po prečíslení zakončoval Schulmeister v páde nepresne. Gólman Slovana mal najviac práce po centri z pravej strany, keď sa včas vrhol na zem a pokryl loptu ešte pred nabiehajúcim Doležalom. Hanáci sa častejšie dostávali na dostrel, no väčšiu príležitosť mali slovanisti. V 70. min Milinkovič vysunul Žofčáka, ten poslal strieľaný center na Mészárosa, pred ktorým v poslednej chvíli odvrátil loptu na roh Škerle. O päť minút už Milinkovičov center prešiel až na Mészárosa, lenže navrátilec z hosťovania vo ViOn-e už v páde nestihol dostatočne zmeniť smer lopty a jeho strela sa medzi žrde nevošla. V 84. min to skúšal krížne Varadi, Putnocký sa nenechal prekvapiť. V závere sa Sigma snažila vyrovnať, ale obrana slovenského majstra ju už do zakončenia nepustila.

 
SK Sigma Olomouc – ŠK Slovan Bratislava 0:1 (0:1)

Gól: 4. Kladrubský

Návšteva: 850 divákov

Zostava Slovana: Putnocký – Čikoš, Gorosito, Kolčák (81. Hudák), Josimov – Kladrubský – Mészáros, Kuzma (71. Jakúbek), Žofčák, Milinkovič (86. Hlohovský) – Fořt 

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.