Úvod Správy Na finále sa už nevieme dočkať

Na finále sa už nevieme dočkať

Pavel Kováč vraví, že nadišiel čas zvíťaziť nad Žilinou. Vo finále sa totiž po prvý raz v sezóne zrodí iný výsledok ako remíza.

Už v stredu 1. mája sa pobijeme vo finále Slovnaf Cupu so Žilinou. Z doterajšieho rozdelenia úloh je viac, než jasné, že v bránke belasých by sa mal opäť objaviť Pavel Kováč. Skúsený gólman previedol bratislavský stroj cez všetky pohárové úskalia bez najmenších problémov. Rovnakú ľahkosť hry si želá aj vo finále.

„Je to finále. Uvedomujeme si, že nás nečaká nič jednoduché, ale my musíme byť pripravení po všetkých stránkach. Rovnako ako v každom zápase,“ znejú odhodlané slová urasteného brankára.

So Žilinou ťaháme v tejto sezóne šnúru remíz. Pohárová matematika je však jednoznačná. Tentoraz musí niekto vyhrať. Pri otázke, čo treba zmeniť, aby sa šťastie v stredu priklonilo na našu stranu sa Kováč pousmial a odvetil: „Už je načase s nimi vyhrať. My pohár veľmi chceme a musíme sa oň pobiť.“

Ako je známe, finálový boj sa odohrá v Ružomberku. Pred zápasmi s miestnym corgoňligistom sa často píše o tom, že tamojší trávnik je jeden z najhorších v lige. Ostrieľaný harcovník v našej svätyni si s podobnými záležitosťami hlavu neláme.

„Vždy hovorím, že terén a počasie sú pre všetkých rovnaké. V rovnakých podmienkach budeme hrať my i Žilina. Moje motto je, že vždy treba byť pripravení na všetko,“ vraví Pavel Kováč.

Pred bitkou o prvú trofej v tejto sezóne sú slovanisti nažhavení. Z Liptova si chceme odniesť pohár pre víťaza, ku ktorému by sa už čoskoro mal pripojiť aj ligový titul. V tom prípade by bol predsezónny cieľ naplnený do bodky.

„Nálada je momentálne výborná. Všetci sa už veľmi tešíme na finále, v ktorom chceme uspieť. Dúfam, že to bude pokračovať aj zajtra,“ povedal na záver 38-ročný brankár.

 
Sledujte textový online prenos z finále Slovnaft Cupu na http://www.onlajny.eu/match/index/id/62594.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.