Úvod Správy Zdolali sme Senicu, titul máme na dosah

Zdolali sme Senicu, titul máme na dosah

ŠK Slovan Bratislava zdolal v napínavom súboji druhú Senicu 3:2 a opäť sa posunul o kus bližšie k majstrovskému titulu.

ŠK Slovan Bratislava zdolal v napínavom súboji druhú Senicu 3:2 a opäť sa posunul o kus bližšie k majstrovskému titulu. Všetky góly padli v druhom polčase, keď sa postupne presadili Kladrubský, Peltier a Grendel.

Už v šiestej minúte mal na kopačke obrovskú šancu Peltier, keď sa po peknej prihrávke od Soumaha ocitol zoči-voči senickému brankárovi. Ten stihol inštinktívne zakončiť pravou nohou. Slovanisti v útočnej snahe nepoľavili a o deväť minút neskôr pohrozil Igor Žofčák. Jeho strela spoza šestnástky sa obtrela o ľavú tyč súperovej svätyne. V 21. min udreli aj Seničania. Piroska sa oprel do lopty a Putnocký sa musel natiahnuť, aby jeho loptu vytesnil. Netrvalo dlho a opäť sa pripomenuli i belasí. Tentoraz pálil spoza pokutového územia Souman, jeho rana lizla spojnicu bránky Záhorákov. Nasledujúca desaťminútovka priniesla slabší futbal, prihrávky nachádzali svojich adresátov zväčša v obrane. Tri minúty pred koncom prvého polčasu slovanisti pekne zakombinovali a na konci akcie stál Erik Grendel, ktorého strela sa niekoľkokrát odrazila, kým skončila vo Švengerovom náručí.

Po zmene strán sa obraz hry veľmi nezmenil. V 50. min si hostia vypracovali dve príležitosti, obe však dokázala zblokovať belasá defenzíva. O päť minút neskôr sa snažil súperových obrancov prelstiť Bagayoko, no jeho center bol odvrátený na rohový kop. Z neho hlavičkoval Gorosito a lopta pohladila brvno Senickej bránky. Netrvalo dlho a bratislavská aktivita priniesla svoje ovocie. Už z nasledujúcej akcie totiž dokázal skórovať Kladrubský, ktorého nádherná strela z azda dvadsiatich metrov skončila za Švengerom – 1:0. V 64. min strieľal z priameho kopu Milinkovič a jeho pokus nebol vôbec zlý. Senický gólman sa musel natiahnuť aký je dlhý, aby lopta neskončila za jeho chrbtom po druhý raz. Lapsusy hostí vo vlastnej obrane sa naďalej množili a v 69. min sa nakumulovali až do takej miery, že Peltier dokázal zvýšiť na 2:0. Na začiatku akcie stál Erik Grendel, ktorý poslal nádherný oblúčik na nabiehajúceho zakončovateľa belasých. Na jeho prvé zakončenie síce Švenger dočiahol, no na dorážku už bol prikrátky. Keďže mu obrana vôbec nepomohla, Slovan sa dostal do dvojgólového vedenia. Radosť slovanistov však trvala iba chvíľku. V 72. min totiž vyslal Piroska na Putnockého tvrdú ranu z priameho kopu. Bratislavský gólman bol pozorný, no loptu vyrazil iba pred seba, kde bol nikým nepokrytý Blackburn a hostia znížili – 2:1. Opäť sa potvrdilo, že keď sa vrece s gólmi roztrhne, ťažko ho zašiť. Diváci tak na ďalší presný zásah dlho čakať nemuseli. Už v 74. min pálil spoza šestnástky Erik Grendel a jeho krásna strela sa od žrde odrazila do senickej siete – 3:1. Hostia sa však stále odmietali vzdať. V 81. min po centri z pravej strany dostal do zakončenia hlavou Blackburn a po druhý raz prekonal  Putnockého – 3:2. Minútu pred koncom riadneho hracieho času púšťal Matúš Putnocký loptu do autu, no jeden zo Seničanov ho takmer predbehol a vyslal nebezpečnú ranu na opustenú bránku belasých. Do záverečného hvizdu sa už nič dôležité neudialo, a tak si belasí zabezpečili mimoriadne cenné tri body.

ŠK Slovan Bratislava – FK Senica 3:2 (0:0)

Góly: 57. Kladrubský, 69. Peltier, 74. Grendel – 72. a 81. Blackburn

Žlté karty: 70. Putnocký, 75. Milinkovič, 80. Kopúnek - 20. Diviš, 41. Piroska, 51. Brabec, 61. Štepanovský, 83. Kóňa

Domáci: Putnocký - Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Pauschek – Kladrubský (67. Kopúnek), Grendel – Milinkovič (86. Halenár), Soumah, Žofčák - Peltier (77. Kuzma)

Hostia: Švenger - Krajčík, Pavlík, Brabec (77. Pillár), Wijlaars - Jirásek, Kóňa – Štepanovský (85. Diarrassouba), Piroska, Diviš (66. Blackburn) – Kalabiška

Rozhodovali: Chmura - Weiss, Chládek

Divákov: 2099

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.