Úvod Správy Bude to šláger

Bude to šláger

Erik Grendel verí, že v dôležitom súboji uspejeme aj vďaka podpore z tribún.

V sobotu na nás čaká veľký šláger. Prvý tím ligovej tabuľky vyzve svojho prenasledovateľa. V belasej kabíne už cítiť predzápasové nabudenie, každý sa teší na veľký duel. V prípade úspechu sme totiž omnoho bližšie k zisku celkového prvenstva.

„Každému je jasné, že potrebujeme tri body. Máme za sebou sériu neuspokojivých výsledkov a chceme ju prelomiť. Umocňuje to aj fakt, že budeme hrať proti Senici, ktorá je druhá a hrá dobrý futbal. O motiváciu je teda postarané,“ vraví Erik Grendel.

Názory na to, aký futbal bude hrať Senica, sa rôznia, no je zrejmé, že o otvorenú partiu nepôjde. Aj Záhoráci si totiž uvedomujú dôležitosť duelu a dobre vedia, že každé otvorenie defenzívy vie Slovan kruto potrestať.

„Myslím si, že budú hrať na brejky, pretože na to majú hráčov. Diviš alebo Štepanovský sú veľmi rýchli a vedia využiť takéto situácie. Senici sa darí vonku ešte viac ako doma, takže to bude mimoriadne nepríjemný súper. Verím však, že nás poženie vpred početná návšteva belasých fanúšikov a aj vďaka nim uspejeme,“ pozýva na štadión tvorca našej hry.

V posledných kolách sme sa stretli s mužstvami, ktoré vsádzajú najmä na svoju defenzívu a poriadne sme sa s nimi vytrápili. Desaťbodový náskok na čele tabuľky sa mierne scvrkol, no pred súpermi máme ešte stále riadny náskok. Už by sa však žiadalo hrať proti ofenzívne ladenému súperovi, ktorý by sa snažil predviesť futbal pre oko diváka.

„Povedzme si otvorene, kto hrá proti nám otvorený futbal? Možno Košice alebo Trenčín majú túto ambíciu. My sme si už zvykli, že v lige veľa takých mužstiev nie je. Súperi sa uzavrú a čakajú na svoju príležitosť. Útočia zväčša s malým množstvom hráčov. Mali by sme dať čím skôr prvý gól, aby sme sa upokojili a hrali svoju hru. Ako si tento duel spravíme, taký bude,“ uvedomuje si Grendel.

Jednoznačný recept na zisk troch bodov však pred zápasom nemá. Možných scenárov je totiž nekonečne veľa. „Uvidíme, ako sa bude zápas vyvíjať. Možno budeme čakať na gól dlho a napokon rozhodne jeden zásah. Všetko sa ukáže až na trávniku. Dôležité sú tri body,“ zakončil Erik Grendel.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.