Úvod Správy S húževnatým nováčikom nerozhodne

S húževnatým nováčikom nerozhodne

ŠK Slovan Bratislava remizoval v súboji 27. kola so Spartakom Myjava 1:1.

ŠK Slovan Bratislava remizoval v súboji 27. kola so Spartakom Myjava 1:1. Hostia dlho viedli, no po zmene strán sa o vyrovnanie postaral striedajúci Lester Peltier.

Stretnutie medzi prvým a deviatym sa začalo zhurta, už v prvej desaťminútovke mali domáci niekoľko zaujímavých príležitostí. Najzaujímavejšia prišla v 10. min, keď Marko Milinkovič z obrovskej vzdialenosti ohrozil z priameho kopu Solničkovu bránku a myjavský gólman sa musel poriadne natiahnuť, aby loptu vyrazil na roh. O tri minúty neskôr sa ocitol v obrovskej šanci Hlohovský, z bezprostrednej blízkosti sa však nepresadil ani on, ani dorážajúci Bagayoko. Hlohovský ohrozil hosťujúceho brankára aj v 15. min, keď po prihrávke od Žofčáka vyslal krížnu strelu spoza obrancu. Solnička bol aj tentoraz pozorný. Veľkú šancu belasých priniesla dvadsiatasiedma minúta. Efektným prienikom sa vyznamenal Igor Žofčák, naservíroval loptu Bagayokovi, avšak ten nezakončil presne. Následná dorážka nevyšla Filipovi Hlohovskému. O desať minút neskôr využil zaváhanie súperovej obrany Halenár a vypálil na Solničkovu bránku prudkú ranu. Letela však tesne nad. Najväčšiu šancu dovtedajšieho priebehu však v 40. min zahodil Šulek, ktorý sa dostal za celú defenzívu Slovana. Zastavil ho až zázračný zákrok Putnockého. Z protiútoku mohol udrieť Milinkovič, jeho technický pokus z osemnástich metrov rozozvučal konštrukciu myjavskej bránky. V záverečných sekundách vyslal štipľavú ranu z asi dvadsiatichpiatich metrov Žofčák, myjavský brankár loptu s problémami na dvakrát vytlačil na roh.

Ihneď po začiatku druhého polčasu sa hostia pustili do útoku, šancu Harsányiho ukončil pozorný Putnocký. V 57. min pohrozili aj belasí, keď si Paushek vymenil loptu s Milinkovičom a skúsil prekvapiť Solničku. Myjavský brankár ale nezaváhal. Obrovskú šancu vzápätí zahodil Kosík. Po ukážkovej kombinácii s Harsányim a Šulekom pálil spoza šestnástky, Putnocký vytiahol nádherný zákrok. Netrvalo dlho a gól mal na kopačke Marko Milinkovič po prieniku Soumaha. Z bezprostrednej blízkosti zaváhal. Aj tentoraz platilo nedáš-dostaneš. Z protiútoku udreli Myjavčania, na konci ich akcie bola krížna strela Kukoľa, ktorá prešla až za Putnockého - 0:1. V 64. min si vypracovali slovanisti ďalšiu sľubnú šancu, Milinkovič sa ale nedostal do zakončenia, na ktoré by bol Solnička dozaista prikrátky. O šesť minút neskôr mohlo byť 0:2. Putnocký totiž vyrazil prudkú strelu Daniela iba pred seba, následne dorážal Kuračka, no bratislavský brankár dokázal, že bol belasým hráčom kola. Naša útočná snaha pokračovala aj naďalej. V 72. min centroval do šestnástky súpera na milimeter presne Žofčák, Peltierova hlavička bola nepresná. Slovanisti tlačili súpera pri jeho šestnástke, no myjavská defenzíva bola zomknutá ako jeden muž.  Po rohovom kope Žofčáka v 84. min strieľal akrobatickým spôsobom Milinkovič, vyznamenal sa však aj Solnička. Z protiútoku darovali belasí obrancovia priveľa priestoru Harsányimu, avšak Putnocký opäť ukázal, že je vo forme. V 87. min zahrávali Myjavčania priamy kop, lopta sa ale dostala k nabiehajúcemu Peltierovi, ktorý dokázal zmiasť dvoch obrancov súpera a nechytateľne zakončiť – 1:1. Posledné dve minúty stretnutia priniesli nečakané množstvo šancí. Najprv mohol dokonať obrat Peltier, následne odmietol pozíciu hrdinu aj Harsányi. V nadstavenom čase mal Peltier ešte jednu tutovku, keď pálil v pokutovom území po prihrávke Bagayoka. Namieril tesne nad, a tak sa stretnutie skončilo zmierlivou remízou.

ŠK Slovan Bratislava – Spartak Myjava 1:1(0:0)

Góly
: 87. Peltier - 66. Kukoľ

Žlté karty: 27. Milinkovič, 53. Pauschek - 23. Marček, 49. Harsányi, 90.+ Solnička

Domáci: Putnocký - Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Pauschek - Kopúnek (58. Soumah)- Žofčák, Grendel, Milinkovič - Halenár, Hlohovský (46. Peltier)

Hostia: Solnička - Siva, Častulín, Černáček, Mrva - Kuračka, Marček, Šulek (82. Ďuriš), Kukoľ (77. Pelegríny) – Kosík (62. Daniel), Harsányi

Rozhodovali: Leško - Brendza, Ádám

Divákov: 1848

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.