Úvod Správy Konečne penalta ako sa patrí

Konečne penalta ako sa patrí

V posledných zápasoch nám exekúcie pokutových kopov nevychádzali, no Igor Žofčák ukázal, že vie ako na to.

Je to potvrdené, sme vo finále! Už po prvom semifinále v Košiciach bolo takmer isté, že finálová účasť v Slovnaft Cupe nám tento rok neujde. Triumf 3:0 na súperovej pôde nám totiž otvoril dvere dokorán. Slovanisti však nenechali nič na náhodu a zvíťazili aj na Pasienkoch. Celkové skóre 6:1 svedčí o jasnej dominancii belasých.

„Veľmi ma teší, že sa nám vydaril aj odvetný súboj. Inkasovaný gól nás nakopol, zapli sme a ukázali sme, že sme lepším mužstvom,“ povedal s úsmevom spokojný Igor Žofčák.

Jeden z troch gólov v košickej sieti putoval na konto belasého kapitána. V závere prvého polčasu Žofčák ukázal, ako sa má rutinérsky premeniť penalta. Tento gól poteší o to viac, že našim hráčom posledné exekúcie veľmi nevychádzali.

„Naposledy som nepremenil penaltu v Nitre, proti Spartaku si vzal loptu Lester, no ani jemu to nevyšlo. Žiaľ, stávajú sa aj takéto veci,“ skonštatoval líder Slovana a pokračoval: „V utorok som bol určený ja s Markom Milinkovičom. Veril som si, a tak som si vzal loptu. Som veľmi rád, že to napokon vyšlo.“

Aj keď nám odveta vyšla, na začiatku to nevyzeralo najlepšie. Ako prví sa presadili Košičania, keď belasú obranu vycvičil Gál-Andrezly. Paradoxne, tento gól bol ako živá voda pre náš tím.

„Po inkasovanom góle nám prebehlo hlavou, že niečo treba zmeniť. Bolo nutné prebrať sa a čím skôr skórovať. Som rád, že sa nám napokon podarilo dať tri góly,“ zakončil Igor Žofčák.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.