Úvod Správy Bezproblémová výhra, hladký postup do finále

Bezproblémová výhra, hladký postup do finále

ŠK Slovan Bratislava postúpil do finále Slovnaft Cupu, keď si v odvetnom stretnutí semifinále bez problémov poradil s MFK Košice 3:1.

ŠK Slovan Bratislava postúpil do finále Slovnaft Cupu, keď si v odvetnom stretnutí semifinále bez problémov poradil s MFK Košice 3:1. Po prvom triumfe 3:0 je tak celkové skóre 6:1. O góly sa postarali Milinkovič, Kuzma a Žofčák.

Úvodná pätnásťminútovka veľa zaujímavého futbalu nepriniesla. Azda najzaujímavejšia šanca prišla v jej závere, keď sa na košickú svätyňu rútila štvorica slovanistov. Kombinácia Milinkoviča s Kuzmom napokon skončila tvrdou ranou, s ktorou si však Ružinský poradil. V 20. min spravili belasý hrubú chybu v defenzíve a hneď aj pykali. Gál-Andrézly si zasekol brániaceho obrancu a obstrelil Kováča, ktorý sa už iba mohol prizerať, ako lopta mieri za jeho chrbát - 0:1. Hostia sa však netešili dlho. Už o tri minúty neskôr si loptu dvakrát vymenili Milinkovič s Grendelom a následne prišlo prelobovanie košického brankára v nádhernom podaní Marka Milinkoviča – 1:1. O desať minút sa slovanisti pripomenuli opäť. Po akcii na jeden dotyk si Bagayoko nabehol do šestnástky súpera a priťukol loptu úplne voľnému Kuzmovi – 2:1. V závere prvého polčasu sa dostával do šance Filip Hlohovský, no hostia ho zastavili za cenu faulu a rozhodca nariadil pokutový kop. Loptu si na biely bod položil Igor Žofčák a bez mihnutia oka poslal Slovan do dvojgólového vedenia.

Po zmene strán sa hra veľmi nezmenila. Slovanisti si uvedomovali, že postup je už prakticky ich a tomu aj podrobili svoju taktiku. V 57. min sa previnil Duda a za svoj zákrok videl druhú žltú kartu v zápase. Od tohto momentu bolo prakticky rozhodnuté. O sedem minút neskôr sa dostal do dobrej pozície na havičkovanie Gorosito, Ružinský však zostal pozorný. O niekoľko okamihov neskôr pohrozili aj hostia. Prihrávka Tótha našla Diabyho, no ten namieril tesne vedľa. Jedenásť minút pred koncom riadneho hracieho času skúšal šťastie Filip Hlohovský. Stečovaná lopta napokon mierila iba na roh.

ŠK Slovan Bratislava - MFK Košice 3:1 (3:1)

Góly: 23. Milinkovič, 32. M. Kuzma, 45.+ Žofčák (z pok. kopu) - 20. Gál-Andrezly

Žlté karty: 66. Szarka - 38. Duda, 85. Ostojič

Červená karta: 57. Duda

Domáci: Kováč - Bagayoko, Gorosito, Kolčák (73. Niňaj), Pauschek - Kopúnek - Žofčák (58. Lukšík), Grendel, Milinkovič (58. Szarka) - Hlohovský, Kuzma

Hostia: Ružinský - Mikuláš Tóth, Kavka, Ostojič, Pavúk (72. Sekulič) – Bukata (46. Skvašík), Šinglár – Matič (46. Diaby), Duda, Gál-Andrezly – Diaby

Rozhodovali: Michlian - Vorel, Mikulaj

Divákov: 1066

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.