Úvod Správy Tradičné derby bez gólov

Tradičné derby bez gólov

ŠK Slovan Bratislava remizoval v tradičnom derby proti Spartaku Trnava 0:0.

ŠK Slovan Bratislava remizoval v tradičnom derby proti Spartaku Trnava 0:0. Napriek niekoľkým zaujímavým príležitostiam i penalte, odchádzajú belasí z Trnavy iba s bodom.

Zápas sa od začiatku niesol vo vysokom tempe. Už v 9. min mal veľkú príležitosť Žofčák po práci Halenára, avšak Čarnota mu ju v poslednej chvíli stihol odvrátiť na rohový kop. Nasledujúca desaťminútova priniesla zaujímavý futbal, pri vynikajúcej kulise avšak diváci väčšie príležitosti nevideli. Hral sa totiž medzišestnástkový futbal. V 20. min centroval pred trnavskú bránku Bagayoko, avšak lopta sa niekoľkonásobne odrazila a takmer vznikol priestor pre Halenára. Defenzíva Spartaka napokon situáciu s problémami vyriešila. O päť minút neskôr ohrozil svätyňu Spartaka z bezprostrednej blízosti Peltier, avšak jeho strela prišla až po odpísaní ofsajdu. V 37. min centroval pred Putnockého Hodúr, nasledovala hlavička Vyskočila a na konci celej akcie bol pozorný brankár Slovana. O niekoľko okamihov neskôr zakombinovala rovnaká dvojica opäť, tentoraz po rohovom kope. Bránku belasých však Vyskočil minul. Záverečné minúty prvého polčasu priniesli Gorositov center, nebezpečnú situáciu zažehnal Rusov, ktorý vyskočil najvyššie.

Po zmene strán zaujala snaha Halenára z 50. min, strela belasého kanoniera však postrádala razanciu. O šesť minút neskôr skúšal po rohovom kope šťastie Kladrubský, jeho zakončenie prerušil zvuk píšťalky pre faul. Za následné protesty inkasoval český legionár žltú kartu. Belasý gól visel na vlásku v 66. min. Grendel sa totiž v šestnástke súpera dostal do vyloženej príležitosti a jeden z obrancov ho musel zastaviť za cenu faulu. Rozhodca nariadil pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil Peltier, avšak jeho snahu Rusov umne zneškodnil. Z protiútoku udreli aj hráči Trnavy, avšak boli v postavení mimo hry. Nasledujúci priebeh opäť neponúkol veľa gólových šancí. Azda najzaujímavejšie boli strely Milinkoviča a Soumaha z 81. a 86. minúty. Obom však chýbala väčšia razancia, a tak nemal trnavský gólman problém zakročiť. Zaujímavé stretnutie sa tak skončilo bez gólov.

FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava 0:0 (0:0)

Žlté karty
: 33. Vyskočil, 35. Grabež, 67. Janečka - 37. Gorosito, 56. Kladrubský

Domáci: Rusov - Janečka, Gross, Čarnota, Cypris (82. Mikinič) - Grabež, Kaščák - Schranz, Hodúr, Mikovič (31. Sabo) – Vyskočil (77. Lietava)

Hostia: Putnocký - Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Pauschek - Milinkovič, Kladrubský, Grendel,  Žofčák (89. Hlohovský) – Halenár (59. Soumah), Peltier (76. Szarka)

Rozhodovali: Samotný - E. Weiss, Poláček

Divákov: 7011

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.