Úvod Správy Kolčák očakáva výbornú atmosféru

Kolčák očakáva výbornú atmosféru

Proti Trnave je to derby za každých okolností, vraví Kristián Kolčák.

Dvojzápasové týždne pokračujú a ak by sme si udržali nastolený trend, boli by sme len radi. Na jar sme ešte ani raz neprehrali, naše skvelé ligové vystúpenia podčiarklo pohárové víťazstvo v Košiciach. Triumf 3:0 na pôde súpera znamená, že sme prakticky vo finále.

„V meraní síl s Košicami sme sa rozbiehali trošku pomalšie. Súper mal niekoľko šancí, no cez prestávku sme si povedali, že to takto ďalej nejde. Zlepšili sme pohyb i výkon. Výsledkom boli tri zaslúžené góly v druhom polčase. Tie rozhodli o našom víťazstve a to by sme mali využiť na postup. Samozrejme, ešte nás čaká odveta a nič nie je rozhodnuté. My však chceme svoj náskok potvrdiť, prípadne i navýšiť,“ povedal ohľadom posledného zápasu Kristián Kolčák.

Slovnaft Cup je však na chvíľu mimo diskusie a opäť sa treba sústrediť na ligu. V nej nás čaká ďalšie pokračovanie klasického derby so Spartakom Trnava. Duel, ktorý je vždy ligovým bonbónikom vraj nemá favorita ani tentoraz. To aj napriek tomu, že Trnavčania sa v aktuálnej sezóne viac trápia nad tým, aby nezostúpili ako nad otázkou, kto bude novým ligovým šampiónom. 

„Na postavenie Trnavy sa netreba pozerať. Vždy je to derby. V takýchto zápasoch tabuľkové postavenie vôbec nehrá rolu. Do zápasu ideme s tým, že chceme vyhrať. Pripravujeme sa zodpovedne a ja verím, že to zvládneme s víťazným koncom,“ vyjadril tímové odhodlanie talentovaný zadák belasých.

Tak, či onak, sobotňajší duel prinesie zaujímavú situáciu. Ako je známe, v Trnave prebieha rekonštrukcia štadióna a pôvodný plán bol taký, že oba fanúšikovské tábory budú na jednej tribúne. Organizátori napokon svoje rozhodnutie zmenili.

„Naši diváci sú v tejto sezóne famózni. Stále nás ženú vpred a my sme im za to naozaj vďační. Dokazujú, že sú platným dvanástym hráčom a určite to dokážu aj v sobotu. Ak by aj boli na jednej tribúne s fanúšikmi Spartaka, nebojím sa, že by došlo k roztržke, pretože naši diváci vedia fandiť zodpovedne a športovo. Každopádne, bezpečnosť je nadovšetko,“ vraví Kolčák.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.