Úvod Správy Trojgólová výhra, sme jednou nohou vo finále

Trojgólová výhra, sme jednou nohou vo finále

ŠK Slovan Bratislava splnil cieľ, s ktorým cestoval do Košíc do bodky, v semifinále Slovnaft Cupu sme zvíťazili 3:0.

ŠK Slovan Bratislava splnil cieľ, s ktorým cestoval do Košíc do bodky, v semifinále Slovnaft Cupu sme zvíťazili 3:0. O góly sa postarali Milinkovič, Halenár a Grendel. Pred odvetou tak máme vynikajúcu šancu na postup.

Spočiatku sa hralo opatrne, obe mužstvá si totiž uvedomovali dôležitosť zápasu. Prvú výraznejšiu príležitosť si vypracovali v siedmej minúte hostia zásluhou Milinkoviča. Ten prenikol do šestnástky súpera, no skôr, než stihol prihrať ho košická obrana zastavila. Z protiútoku pohrozil aj Bukata, v poslednej chvíli zasiahol pozorný Pauschek. Od týchto momentov sa hra rozbehla a v 14. min mohli diváci vidieť prvý gól. Milinkovič sa preštrikoval cez defenzívu súpera, posunul loptu na voľného Soumaha, no prihrávku mu napokon zneškodnil obranca Košíc. O štyri minúty zahodil veľkú šancu Peltier, keď zaváhal a z dobrej príležitosti nevystrelil včas. Nasledujúca desaťminútovka veľa zaujímavého nepriniesla, no o to väčšia príležitosť domácich sa zrodila v 28. min. Duda totiž poslal milimetrový center na Ostojiča, ktorý ihneď pálil na Kováčovu svätyňu. Lopta skončila na jednom z obetavých obrancov Slovana. V 37. min pohrozili Košičania znova, tentoraz zakončoval Sekulič. Jeho delovku z hranice pokutového územia zastavilo brvno. Domáci mali v závere polčasu ešte jednu pološancu, no obrana belasých si s ňou poradila.

Po zmene strán prevzali opraty zápasu belasí a ich snaha bola ocenená už v 48. min. Po Bašistovom faule totiž premenil priamy kop z azda dvadsiatich metrov Marko Milinkovič nádhernou strelou, proti ktorej bol Tofilovski bezmocný – 0:1. V 62. min zahrávali hostia rohový kop, lopta však skončila na hradbe brániacich Košičanov. V 69. min sa opäť pripomenuli hráči MFK, Ostojičova snaha sa však skončila skôr ako mohol vystreliť. Omnoho nebezpečnejší bol protiútok Peltiera zo 70. min, keď ho košický gólman musel zastaviť aj za cenu faulu a červenej karty. Nariadený pokutový kop bez problémov premenil Halenár a poslal Slovan do dvojgólového vedenia. Po tomto okamihu sa dostali na trávnik aj menej vyťažovaní hráči a primárnou snahou hostí bolo nestratiť dobrú východiskovú pozíciu pred odvetou. V záverečnej päťminútovke sa Košičania snažili o útočnú snahu, no v desiatich hráčoch dobre hrajúci Slovan zaskočiť nedokázali. Práve naopak, udreli belasí. V nadstavenom čase sadla lopta Grendelovi najlepšie ako sa dalo a z veľkej vzdialenosti prekonal striedajúceho brankára domácich.

MFK Košice - ŠK Slovan Bratislava 0:3 (0:0)

Góly: 48. Milinkovič, 73. Halenár (z pokutového kopu), 90.+ Grendel

Žlté karty: 47. Bašista – 67. Peltier

Červená karta: 71. Tofiloski

Domáci: Tofiloski - Ostojič, Kavka, Bašista, Sekulič - Huk, Hovančík – Bukata (73. Ružinský), Duda (54. Matič), Viazanko – Diaby (54. C. Diaby)

Hostia: Kováč - Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Pauschek - Kladrubský – Milinkovič (83. Szarka), Seydouba Soumah (89. Lukšík), Grendel, Halenár – Peltier (77. Kuzma)

Rozhodovali: Jaška - Vindiš, Petríček

Divákov: 2950

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.