Úvod Správy Šláger sa aj po tretí raz skončil remízou

Šláger sa aj po tretí raz skončil remízou

ŠK Slovan Bratislava remizoval v šlágri 25. kola s MŠK Žilina 1:1.

ŠK Slovan Bratislava remizoval v súboji 25. kola s MŠK Žilina 1:1. O náš jediný presný zásah sa postaral krásnou strelou z veľkej diaľky Jiří Kladrubský.

Už v 3. min vysunul Žofčák nabiehajúceho Bagayoka, ktorý z prvej našiel voľného Peltiera pred žilinskou bránkou. Zakončovateľ z Trinidadu a Tobaga však loptu zakopol mimoriadne nepresne. V rozmedzí piatej až desiatej minúty slovanisti poriadne zatlačili svojho súpera, najzaujímavejšie bolo bez pochýb akrobatické zakončenie Kamila Kopúneka. Mierilo však tesne nad. V 15. min zakombinoval Peltier so Soumahom, čím úplne zmiatli defenzívu súpera. Peltier síce loptu dopravil do žilinskej svätyne, no stál v očividnom ofsajde. O pár okamihov neskôr vyzval Žofčák dlhou prihrávkou Bagayoka, ten posúval loptu na voľného Kopúneka. Defenzívnemu stredopoliarovi lopta nesadla ideálne, a tak priestor súperovej bránky neohrozil. V 23. min pohrozili aj hostia, keď zahrával nepriamy kop Miroslav Barčík a následne hlavičkoval Piaček. Putnocký na moment zaváhal a už sa iba mohol prizerať ako lopta smeruje nad jeho bránku. Tempo zápasu následne výrazne opadlo, nasledujúci priebeh veľa vzrušenia nepriniesol. Od 30. min prevzali ofenzívnu iniciatívu hostia, pri ich pološanciach stál zväčša Barčík, no Putnocký nemusel zasahovať ani raz. V 42. min však Žilinu od inkasovania zachránilo iba kusisko šťastia. Peltier na hranici pokutového územia pätičkou našiel Soumaha, ktorý bol v stopercentnej šanci, no zakončiť mu napokon znemožnil Pečovský.

Prvú väčšiu príležitosť druhého polčasu priniesla 50. min, keď Guba telom oklamal Lukšíka a ohrozil belasú bránku. Lopta však letela tesne nad. Ďalšiu sľubnú príležitosť mal ten istý hráč o niekoľko okamihov neskôr, zastavila ho však hradba vracajúcich sa slovanistov. Z protiútoku však udreli domáci. Po rohovom kope zakončoval na dvakrát Marko Milinkovič, gól opäť visel na vlásku, avšak lopta napokon mierila tesne nad. Hra nabrala spád a obe mužstvá sa pustili do útoku. Diváci videli niekoľko zaujímavých kombinácii, chýbalo však presnejšie zakončenie. V 63. min našla lopta z rohového kopu na milimeter presne hlavu Kladrubského, z tesnej blízkosti však český legionár zaváhal. Od tohto momentu prebrali opraty zápasu domáci, ktorý sa valili na žilinskú bránku v jednom útoku za druhým. Snaha priniesla svoje ovocie v 71. min, keď z obrovskej diaľky vyskúšal šťastie Jirko Kladrubský a namieril naozaj famózne. O niekoľko sekúnd sa rútil na žilinskú bránku Peltier a mohol zvýšiť na 2:0, no bránku minul. Opäť sa potvrdilo nedáš – dostaneš. Putnocký v 73. min neodhadol situáciu, obhodil si ho Pich a do prázdnej bránky vyrovnal na 1:1. O tri minúty neskôr napriahol spoza šestnástky Majtán, bránku belasých však minul o niekoľko centimetrov. Putnocký vytiahol v nasledujúcich piatich minútach niekoľko veľmi dobrých zákrokov, slovanistom chýbala presnosť v rozohrávke. Dve minúty pred koncom riadneho hracieho času pohrozil hlavou Majtán, lopta napokon doskákala mimo priestoru slovanistickej bránky. Aj keď bol záver naozaj dramatický, na konečnom výsledku to už nič nezmenilo.

ŠK Slovan Bratislava – MŠK Žilina 1:1 (0:0)

Gól
: 71. Kladrubský – 73. Paur

Domáci: Putnocký - Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Lukšík – Kopúnek (69. Halenár), Kladrubský - Žofčák (27. Hlohovský), Milinkovič, Seydouba Soumah - Peltier (82. Grendel)

Hostia: Dúbravka - Mabouka, Piaček, Leitner, Ricardo Nunes - Pečovský, Mravec (73. Paur) – Guba (66. Mihálik), Bello (10. Barčík), Pich - Majtán

Rozhodovali: Kráľovič – Sluk, Hrčka

Divákov 2 444

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.