Úvod Správy Na podobné kúsky v lige nemyslí

Na podobné kúsky v lige nemyslí

Erik Grendel v piatok premenil priamy kop z azda dvadsiatich metrov. V ligovom zápase by šlo o vec nevídanú.

Reprezentačná pauza sa chýli ku koncu a opäť je čas myslieť na ligu a jej nástrahy. Belasí mali oproti bežnému zápasovému cyklu týždeň k dobru. Tréner Samuel Slovák sa snažil namixovať vyvážený kokteil, ktorý by udržal hráčov vo forme.

„Tréningy boli za posledný týždeň viac-menej herné, keďže nás bolo z prvého tímu menej. Máme totiž veľa hráčov, ktorí cestovali do rôznych reprezentácii. Intenzita tak nebola taká ako pri bežnom tréningovom cykle. Trošku sme aj oddychovali a vyliečili šrámy, ktoré niektorých z nás strašili v posledných kolách. V piatok sme navyše odohrali prípravný duel, nuž a od pondelka nabiehame na bežný tréningový rytmus, aby sme boli pripravení na nadchádzajúce ligové boje,“ opísal prípravu slovanistov počas reprezentačnej prestávky Erik Grendel.

Súboj s rakúskym Mattersburgom sa skončil výhrou nášho súpera 3:2. Ako už bolo povedané, z priateľských zápasov počas ligového ročníka si však ťažkú hlavu robiť netreba.

„Keďže sme prehrali, výsledkovo to nebolo nič-moc. Šancu však dostalo mnoho mladých chlapcov a v príprave ide najmä o to. Tréner si potrebuje urobiť jasno aj o chalanoch, ktorí dostávajú v ligových zápasoch menej šancí. Cieľ bol teda splnený, chvalabohu, nikto sa nezranil,“ povedal na margo piatkového duelu talentovaný stredopoliar.

V 85. min slovanisti korigovali stav práve gólom z kopačky Erika Grendela. Nešlo by o nič významné, keby nepadol z priameho kopu. Netradičný zahrávač štandardnej situácie to zvládol bravúrne.

„Nebol tam už nikto z tých hráčov, ktorí kopú priame kopy – Ďuro Halenár, Marko Milinkovič alebo Filip Hlohovský. Keď som sa už k tomu postavil, chcel som dať gól. Bolo to asi z dvadsiatich metrov, tak som rád, že to tam napokon aj padlo,“ povedal s úsmevom bývalý mládežnícky kapitán.

Na ligové pokračovanie podobných kúskov ale rýchlonohý stredopoliar ani nepomýšľa. „V zápase šancu len tak ľahko nedostanem. Na to máme iných hráčov,“ smial sa Erik Grendel a doložil: „Jedine, že by boli opäť všetci mimo ihriska.“

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.