Úvod Správy Serra bude mať šancu presvedčiť o svojej šikovnosti

Serra bude mať šancu presvedčiť o svojej šikovnosti

Tréner Samuel Slovák dal v piatkovom prípravnom stretnutí proti rakúskemu Mattersburgu šancu viacerým mladíkom.

Slovanisti odohrali v piatok prípravný duel proti rakúskemu Mattersburgu. Belasí nastúpili bez viacerých opôr, pretože počas reprezentačnej prestávky mnoho našich hráčov odcestovalo do národných výberov. Výsledok 3:2 v prospech nášho súpera však trénera Samuela Slováka veľmi mrzieť nemusí. Súboj splnil to, čo sa od neho očakávalo.

„Pre nás to bola forma tréningu v zápase. Som rád, že sa nám podarilo vybaviť počas reprezentačnej prestávky tento duel a šancu dostali aj hráči, ktorí v lige nastupujú menej. Vyplnili sme voľný víkend a mal som príležitosť vidieť hrať viacerých mladých chlapcov. Jedinou nevýhodou bol naozaj zlý terén,“ skonštatoval po priateľskom meraní síl kormidelník belasej lode.

Okrem viacerých mladíkov, ktorí sú už dlho členmi prvého mužstva, no v lige hrávajú menej, sa predstavila aj trojica juniorov. Šancu odohrať polčas medzi mužmi dostali Šemrák a Cingel, Fratrič odohral celý duel. Zaujímavé bolo sledovať aj nováčika Facunda Serru. Mladý Argentínčan, ktorý je v Bratislave ako amatér, dokonca strelil svoj prvý gól.

„Prvý polčas hral dobre, len mal mierne zranenie, tak druhú časť zápasu nedohral,“ povedal o nádejnom vystužení kádra Samuel Slovák a pobyt argentínskeho mladíka v našom klube objasnil slovami: „Je tu ako mladý hráč, ktorého chceme sledovať a uvidíme, do akej miery by mohol byť do budúcnosti sľubný pre prvý tím. Mal by s nami zostať minimálne do leta, potom sa uvidí ako ďalej.“

Facundo Serra je momentálne súčasťou B-mužstva belasých. Dvadsaťjedenročný stredopoliar z Južnej Ameriky však môže aj so štatútom amatéra zasiahnuť do zápasov A-tímu. Ak teda svojimi výkonmi presvedčí trénera, na corgoňligových trávnikoch ho môžeme vidieť už počas jari.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.