Úvod Správy S Mattersburgom prehra o gól

S Mattersburgom prehra o gól

ŠK Slovan podľahol v prípravnom zápase Mattersburgu 2:3, góly belasých strelili Serra a Grendel.

ŠK Slovan Bratislava podľahol v piatkovom prípravnom zápase v Gattendorfe účastníkovi najvyššej rakúskej súťaže SV Mattersburg 2:3 (1:2). Belasí nastúpili bez reprezentantov i viacerých stabilných hráčov A-tímu, šancu tak dostali aj traja juniori Fratrič, Šemrák a Cingel. Svoj prvý gól za Slovan strelil Argentínčan Facundo Serra, za lídra Corgoň ligy skóroval aj Erik Grendel.

S nekvalitným terénom, na ktorom sa veľmi ťažko kombinovalo, sa rýchlejšie vyrovnal Mattersburg, ktorý si v úvode vypracoval dve šance. Najprv ešte Mörz z päťky prestrelil bránu, ale v 9. min si na center z priameho kopu nabehol Höller a hlavou otvoril skóre. Slovanisti vyrovnali už o štyri minúty. Po akcii z pravej strany sa na hranici pokutového územia oprel do lopty Serra a umiestnenou strelou k žrdi zaznamenal svoj premiérový gól v belasom. Potom sa dej odohrával medzi šestnástkami bez vážnejších šancí. V záverečnej štvrťhodine prvého polčasu si slovenský tím vytvoril prevahu, výsledkom ktorej boli zblokované pokusy Halenára a Hlohovského. Nečakane však udrel Mattersburg. Prietl dostal peknú prihrávku za obranu, obišiel aj Kováča a poľahky skóroval. Vzápätí vyšla podobná hĺbková prihrávka aj Halenárovi, ale Žofčák sa v situácii jeden na jedného pokúsil o kľučku, ktorú obranca Mattersburgu vystihol. Tesne pred odchodom do kabín mali Bratislavčania ešte jednu šancu. Sľubnú akciu však v závere prekombinovali a Halenár v ťažkej pozícii hlavičkoval nad brvno.

Po prestávke nastúpil Slovan so šiestimi zmenami v zostave a v 53. min po tretí raz inkasoval. Obrancovia po rohu nedostatočne pokryli vysokého Pöllhubera, ktorý hlavou prekonal Kováča. Zvyšok druhého polčasu priniesol ešte niekoľko streleckých pokusov na oboch stranách. Žiadna šanca však nebola stopercentná. V závere sa belasí snažili aspoň skorigovať nepriaznivý stav. V 80. min zakombinovali Kuzma so Szarkom, finálna prihrávka na druhého menovaného však bola trochu pridlhá. O päť minút neskôr sa slovanisti predsa len dočkali, keď Grendel z priameho kopu nádherne trafil a upravil na konečných 2:3.

 
SV Mattersburg – ŠK Slovan Bratislava 3:2 (2:1)

Góly: 9. Höller, 38. Prietl, 53. Pöllhuber – 13. Serra, 85. Grendel

Zostava Slovana: Kováč – Bagayoko (46. Cingel), Fratrič, Kolčák, Lukšík – Kladrubský (46. Sabo), Serra (46. Kopúnek) – Žofčák (46. Grendel), Halenár (46. Szarka), Hlohovský (46. Šemrák) – Kuzma

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.