Úvod Správy Dobrými výkonmi si vypýtať viac príležitostí

Dobrými výkonmi si vypýtať viac príležitostí

Patrik Sabo si na jar užíva úspechy prvého tímu i juniorky. Ukázať by sa mal aj v priateľskom súboji s Mattersburgom.

Cez letnú prípravu zbieral Patrik Sabo cenné skúsenosti, ktoré mu v mnohom pomohli aj počas jarnej časti. Medzi mužmi si zatiaľ na jar pripísal iba osem minút v súboji so Zlatými Moravcami, no vie, že jeho šanca ešte príde.

„Je pravda, že na môj post je v kádri veľa dobrých a skúsených hráčov. Je teda dosť ťažké momentálne sa prebojovať do základnej zostavy. Ešte sa musím od nich veľa vecí naučiť, aby som mohol hrávať pravidelne,“ skromne poznamenal talentovaný stredopoliar.

Reprezentačnú prestávku si belasí ozvláštnia priateľským duelom s rakúskym Mattersburgom. Tréner Samuel Slovák dá určite príležitosť aj menej vyťažovaným hráčom. Šanca pre nich je o to väčšia, že šesť slovanistov cestovalo do rôznych kútov sveta reprezentovať svoje krajiny.

„Dúfam, že dostanem šancu, ale neviem presne koľko minút to môže byť. Je totiž možné, že v nedeľu nastúpim za juniorku, ktorú čaká náročný boj v Trnave,“ vyjadril sa P. Sabo a na margo zápasu doložil: „My si ideme najmä schuti zahrať a šancu by mali dostať aj tí, čo hrávajú v lige menej. Chceme ukázať trénerovi, že s nami môže počítať aj v ťažkých zápasoch.

Darí sa aj juniorke

V tieni úspechov prvého tímu nasledujú skúsenejších slovanistov aj bratislavskí juniori. Tí sa momentálne držia na prvej priečke, k čomu im svojimi výkonmi výrazne pomáha aj Patrik Sabo. Je evidentné, že motivácia hrať za mužov ženie všetkých mladíkov vpred, veď dvere sú otvorené.

„Zatiaľ sa nám darí naozaj výborne. Musíme v týchto výkonoch pokračovať čo najdlhšie, aby sme získali titul,“ vraví technicky dobre vybavený stredopoliar a pokračuje: „Keď idem hrať za juniorku, snažím sa odohrať zápas najlepšie ako viem a chcem svojim výkonom pomôcť mužstvu. Našim cieľom je, aby sa nám darilo tak ako A-tímu a aby sme v tretej lige zostali naďalej prví.

Za juniorov nastúpil Sabo na jar raz a bolo ho aj poriadne vidieť. Svoje narodeniny vtedy okorenil gólom. „Myslím si, že ten zápas mi naozaj vyšiel. Strelil som gól a verím, že sa mi tak bude dariť počas celej jari a postupne dostanem viac šancí aj medzi mužmi,“ dodal na záver sympatický mladík.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.