Úvod Správy Ďalšia presvedčivá výhra

Ďalšia presvedčivá výhra

ŠK Slovan Bratislava si pripísal aj druhú výhru v jarnej časti, keď pokoril Nitru na jej trávniku presvedčivo 3:0.

ŠK Slovan Bratislava si pripísal aj druhú výhru v jarnej časti, keď pokoril Nitru na jej trávniku presvedčivo 3:0. O góly sa postarali Žofčák, Halenár a Pauschek.

Pod Zoborom sa hralo od začiatku zostra. Už v 6. min zaváhal v osobnom súboji Bagayoko a takmer sme za to pykali gólom. Nasledovala totiž nitrianska prihrávka na voľného Benčíka a od inkasovania nás zachránil iba vynikajúci zákrok Putnockého. O päť minút neskôr to skúšal ďalekonosne Peltier, avšak bránku Nitry netrafil. Sedemnásta minúta priniesla prienik toho istého muža, keď sa dokázal zbaviť Cicmana a krížnou strelou ohrozil domácu svätyňu. Prešlo iba niekoľko okamihov a Putnocký musel byť opäť v permanencii. Rohový kop domácich ale podbehol, no našťastie ho na bránkovej čiare zastúpil hlavou Kolčák. V 33. min centroval Žofčák z pravej strany, našiel voľného Peltiera, ale ten v páde z azda päťmetrovej vzdialenosti minul. O pár okamihov neskôr bolo všetko inak. Milinkovič potiahol loptu, obhodil si padajúceho obrancu Nitry a nacentroval pred Chudého. Tam sa lopta odrazila od Cicmana ku Grendelovi, ktorý prihral úplne voľnému kapitánovi belasých – 0:1. Osem minút pred koncom prvého polčasu ustál Cléber súboj s Kladrubským a nebezpečne nacentroval do našej šestnástky. V nej Šmehýl zahodil stopercentnú tutovku. V závere polčasu Slovan prečíslil obranu Nitranov, Peltier našiel voľného Hlohovského, no stav stretnutia sa nemenil.

Po zmene strán pokračoval rovnaký futbal ako v prvom polčase. Hostia v 53. min nebezpečne zakombinovali, no v skrumáži pred Chudým sa najlepšie vyznal Cicman a loptu odkopol do bezpečia. Ten istý hráč však vyrobil domácemu trénerovi o pár minút neskôr poriadne vrásky na čele. V 57. min totiž Cicman nestíhal v rýchlostnom súboji Peltierovi, sfauloval ho a slovanisti kopali penaltu. Žofčákov úmysel ale Chudý vystihol. V 65. min mal Halenár dostatok času i priestoru, avšak z päťky ani na dvakrát Chudého neprekonal.  O osem minút neskôr sa belasí rútili na osamoteného obrancu Nitry v trojici. Zakončoval napokon Žofčák, ale jeho rana nebola dostatočne razantná. Z nasledujúceho protiútoku našiel Kaspřák úplne voľného Šmehýla v našej šestnástke. Nitran našťastie rozvlnil iba bočnú sieť našej bránky. Nasledujúci priebeh priniesol iba dva mimoriadne nepresné pokusy Halenára a Bagayoka. Päť minút pred koncom riadneho hracieho času sa skóre opäť menilo. Peltier zakombinoval s Halenárom a ten sa tento raz nemýlil – 0:2. Halenár si mohol pripísať aj druhý gól, no v 88. min bol príliš netrpezlivý a dostal sa do ofsajdu. Na osamoteného obrancu Nitry sa pritom rútili hneď traja slovanisti. Čo nevyšlo vtedy, prišlo o pár sekúnd neskôr. Ďalšie prečíslenie oslabenej nitrianskej defenzívy poskytlo Halenárovi dostatok času na presné zakončenie. Gól však pre istotu na bránkovej čiare sklzom poistil Pauschek – 0:3.

FC Nitra – ŠK Slovan Bratislava 0:3 (0:1)

Góly
: 35. Žofčák, 85. Halenár, 90. Pauschek

Žlté karty: 40. Cicman, 81. Moravčík – 82. Kladrubský, 83. Kolčák

Červené karty: 56. Cicman

Nitra: Chudý - Kaspřák, Struhár, Cicman, Mičic - Šimončič, Tawamba (78. Moravčík) - Cléber, Gajdoš (76. Jackuliak), Šmehýl - Benčík (70. Boszorád)

Slovan: Putnocký - Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Lukšík - Kladrubský, Grendel - Žofčák, Hlohovský (46.Halenár), Milinkovič (88. Pauschek) – Peltier (87. Kuzma)

Rozhodovali: Samotný - R. Sluk, Vorel

Divákov: 1670

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.