Úvod Správy Škoda nevyužitých šancí

Škoda nevyužitých šancí

Igor Žofčák: "Keď vyhrávame 0:1, mali by sme to už udržať. Nesmieme potom dostať gól. Mali sme však aj premeniť šance za stavu 1:1."

Víťazstvo nad Dubnicou (6:1) bolo prvým zápasom Igora Žofčáka v drese nášho tímu. Druhý duel michalovského odchovanca v belasom sa však už skončil prehrou. Slovanisti totiž nezvládli duel v Dunajskej Strede a prehrali 1:2.

„Toto bol určite ťažší zápas. Keď vyhrávame 0:1, mali by sme to už udržať. Nesmieme potom dostať gól. Mali sme však aj premeniť šance za stavu 1:1. To musíme zvládnuť, ak chceme vyhrať vonku. Škoda,“ skonštatovala posila zo Sparty Praha mysliac predovšetkým na fakt, že po góle Juraja Halenára sme boli my tým mužstvom, ktoré bolo k víťazstvu bližšie.

Šancí bolo dosť. Skórovať mohol Bagayoko, Grendel, v dobrej príležitosti sa ocitol aj Halenár. Veľkú tutovku spálil samotný Žofčák. „Chýbal iba gól. Mal som to už veľmi pod nohou a brankár mi zmenšil strelecký uhol. Dokázal som ho iba nastreliť. Mal som to riešiť skôr,“ opísal za stavu 1:1 jeden z momentov, kedy sa lámal zápas.

Žofčák ešte po dueli s Dubnicou (6:1) tvrdil, že potrebuje čas na zohranie sa s novými spoluhráčmi. Na Žitnom ostrove podal snaživý výkon, poslal do pokutového územia niekoľko kvalitných centrov, z ktorých sme však nevyťažili ani jeden gól. „Možno nám miestami chýbal väčší dôraz. Chlapci však do toho chceli ísť, no akosi sme nevedeli trafiť loptu,“ uviedol 27-ročný kreatívny futbalista.

Rázne popreli, žeby sa hráči po vedení uspokojili. „To si nemyslím, na to sme nemali ani len čas. Nestihli sme sa totiž spamätať a vyrovnali. Akosi sme sa prestali sústrediť,“ poznamenal Igor Žofčák a na záver odpovedal na otázku, či prehral lepší tím: „Ťažko povedať. Dunajská Streda nehrala zle. Jej hráči premenili šance, a preto vyhrali.“

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.