Úvod Správy Všetko najlepšie!

Všetko najlepšie!

Autor vyše stovky ligových gólov Jozef Obert dnes oslavuje 75. narodeniny.

Bývalý výborný futbalista Slovana Bratislava Jozef Obert sa dnes – 4. januára 2013 dožíva 75 rokov. K tomuto významnému životnému jubileu mu celá belasá rodina želá to najlepšie, a predovšetkým pevné zdravie!

Jozef Obert (na archívnej fotografii z roku 1966 prvý zľava v hornom rade) sa narodil vo Veľkých Bieliciach, svoj futbalový talent rozvíjal aj v Partizánskom, Nitre a Topoľčanoch. Už s vizitkou československého dorasteneckého reprezentanta prišiel do Bratislavy, kde v drese Slovana strávil jedenásť rokov. Tento excelentný strelec zaznamenal v belasom 59 gólov, ďalších 15 pridal v Prešove, 14 počas vojenčiny v Brne, 4 v ČH Bratislava a 15 v rakúskom Innsbrucku, takže počas svojej kariéry prekonal magickú hranicu sto ligových gólov (spolu 107).

So Slovanom získal Jozef Obert dvakrát Československý pohár, vo finále v roku 1963 sa na triumfe 9:0 nad Slaviou podieľal šiestimi presnými zásahmi. Innsbrucku pomohol k dvom titulom majstra Rakúska. Reprezentačný dres si na najvyššej úrovni obliekol štyrikrát, na konte má aj štarty za B-tím a olympijský výber.

Po skončení aktívnej kariéry zostal J. Obert pri futbale ako tréner. V Slovane viedol prvé mužstvo i mládežnícke výbery. V prvej polovici 80-tych rokov koučoval aj rakúsky Salzburg.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.