Úvod Správy Dobrá východisková pozícia

Dobrá východisková pozícia

ŠK Slovan Bratislava si poradil v prvom súboji štvrťfinále Slovnaft Cupu s MFK Ružomberok 2:0.

ŠK Slovan Bratislava si poradil v prvom súboji štvrťfinále Slovnaft Cupu s MFK Ružomberok 2:0. O úvodný gól sa postaral Peltier a po zmene strán výhru poistil Hlohovský.

Štvrťfinálový súboj Slovnaft Cupu sa začal z oboch strán rozvážne. Prvá desaťminútovka nepriniesla výraznejšiu šancu ani na jednej strane, mužstvá najmä pozorne bránili. Netrvalo však dlho a belasým sa opäť podaril rýchly úvodný gól. V závere desiatej minúty sa totiž lopta dostala k osamotenému Peltierovi v hranici šestnástky, bratislavský kanonier napriahol a nechytatelne vymietol ružomberskú šibenicu -1:0. O päť minút neskôr mali príležitosť na vyrovnanie Ružomberčania, keď po nepriamom kope zakončoval hlavou Mukendi. Lopta skočila pred Kováčom, no skúsený gólman ju napokon ukryl vo svojom náručí. Na ďalšiu príležitosť čakalo zopár prítomných divákov do 22. min, keď dlhý center spracoval Peltier, no bránený ružomberským bekom nezakončil presne. Veľmi nepríjemná situácia vznikla pred Kováčom o niekoľko okamihov neskôr, keď sa bratislavský brankár pošmykol pri výkope. Lopta sa takmer dokotúľala do siete, no skôr ako jej stihli dobiedzajúci Ružomberčania na čele s Luptákom pomôcť, zasiahol na bránkovej čiare Kolčák. V 26. min pohrozili opäť slovanisti. Zich musel riešiť hneď niekoľko dorážok, tá najnepríjemnejšia bola Hlohovského rana z bezprostrednej vzdialenosti. Ružomberský brankár vytiahol efektívne vyboxovanie. O desať minút zahrávali domáci futbalisti nepriamy kop, ktorý našiel dobre postaveného Kladrubského. Českému legionárovi však pokus o akrobatické zakončenie nevyšiel a lopta letela ďaleko od hosťujúcej bránky. Dve minúty pred koncom prvého polčasu centroval z pravej strany Halenár, našiel dobre postaveného Hlohovského, no jeho zakončenie tečoval jeden z brániacich hostí.

Po zmene strán bol o poznanie aktívnejší domáci Slovan. V úvodnej päťminútovke mal dve pološance Filip Hlohovský, obe jeho strely však skončili iba na nohách súperových obrancov. Jeho snaha sa však vyplatila v 55. min, keď mu loptu z rohu ihriska posunul Juraj Halenár. Hoci strela belasého stredopoliara nebola ani dostatočne razantná, ani veľmi nebezpečná, predsa si našla cestu do siete. Ružomberský obranca totiž nevinne vyzerajúci kop stečoval mimo dosah hosťujúceho brankára a bolo 2:0. Netrvalo dlho a mohlo byť ešte veselšie. Priamy kop z ľavej strany hlavou predĺžil Kladrubský na Peltiera, ktorý nádherným spôsobom dopravil loptu do siete. Rozhodca však odpískal útočný faul Slovana. Nasledujúci priebeh veľa zaujímavého nepriniesol, zaujal však rohový kop Hlohovského zo 67. min, ktorý preletel celou šestnástkou hostí. O sedem minút neskôr vypracovali slovanisti peknú kombinačnú akciu na konci ktorej bol Jiří Kladrubský. Jeho prízemná strela z hranice šestnástky lizla pravú žrď hosťujúcej bránky. V 81. min sa pripomenuli aj Ružomberčania. Mukendi si potiahol loptu a z približne dvadsiatich metrov vyskúšal Kováčovu pozornosť. Domáci brankár sa musel poriadne natiahnuť, aby loptu vytesnil. O niekoľko okamihov neskôr strieľal z o čosi bližšej vzdialenosti aj Pekár, Kováč si poradil aj s týmto nebezpečenstvom. V nadstavenom čase si ešte potiahol loptu Erik Grendel, no sľubne vyzerajúca šanca gólom neskončila. Zakončenie bratislavského stredopoliara totiž bolo nepresné. Keďže vo zvyšnom priebehu súboja sa nič vážnejšie neudialo, Slovan bez problémov zvíťazil 2:0 a vybojoval si tak skvelú východiskovú pozíciu pred odvetou.

ŠK Slovan Bratislava – MFK Ružomberok 2:0 (1:0)

Góly: 10. Peltier, 55. Hlohovský

Zostavy:

Domáci: Kováč – Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Kopic – Žofčák (69. Pauschek), Kopúnek, Kladrubský, Hlohovský – Halenár (61. Grendel), Peltier (83. Ledesma)

Hostia: Zich - Maslo, Práznovský, Greššák,  Jurkemik – Lupták (78. Pekár), Nagy, Serečin (46. Lovás), Ďubek,  Kotora (66. Almaský) - Mukendi

Rozhodovali: Kráľovič, Sluk, Vorel

Divákov: 468

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.