Úvod Správy Brilantný úvod predznamenal trojbodový zisk

Brilantný úvod predznamenal trojbodový zisk

ŠK Slovan Bratislava si na Pasienkoch poradil s MFK Košice pohodlne 3:1.

ŠK Slovan Bratislava si na Pasienkoch poradil s MFK Košice pohodlne 3:1. Slovanistom vyšiel úvod na výbornú, keď po necelej polhodine hry vyhrávali už 3:0. O góly sa postarali Gorosito, Peltier a Milinkovič.

Slovan nastúpil do stretnutia aktívne a už v 5. min si dokázal po ľavej strane vytvoriť pekný prienik Peltier, ktorého zastavil až košický gólman. Netrvalo dlho a prišlo aj otvorenie skóre. Už o dve minúty neskôr totiž po rohovom kope z pravej strany vyskočil najvyššie Gorosito a poslal loptu do siete hostí – 1:0. Druhý gól takmer prišiel v 14. min, keď Lukšík vynikajúco našiel Halenára, ktorý posunul loptu úplne voľnému Kladrubskému. Zakončenie českého legionára však letelo nad bránku hostí. Opäť sme však nemuseli čakať dlho a presný zásah prišiel. Od 17. min totiž domáci viedli už o dva góly. Na začiatku akcie stál opäť Halenár, ktorý našiel nabiehajúceho Žofčáka. Belasý kapitán nezištne posunul loptu úplne nekrytému Peltierovi a ten mohol zakončovať do opustenej košickej svätyne - 2:0. Domáci pokračovali v tlaku aj naďalej a hosťujúcemu brankárovi robili vrásky na čele. Najmä aktívny Halenár rozhadzoval nebezpečné lopty pred košickú bránku. Gólostroj Slovana pokračoval aj naďalej. V 28 min bolo už 3:0, keď po jednoduchej, no o to efektívnejšej akcii priťukol Grendel hlavou loptu Milinkovičovi a ten ju z hranice šestnástky poslal do siete Košíc. Po tomto momente sa snažili prevziať iniciatívu východniari, no belasí umne držali tempo hry, nepúšťali sa do bezhlavých útokov a skúsene si strážili vysoký náskok. Nasledujúca desaťminútovka sa niesla v pokojnom tempe bez výraznejších šancí. V 43. min pokúšal šťastie z veľkej vzdialenosti Uroš Matič, no jeho strela bola mimoriadne nepresná. Na opačnej strane udrel Halenár, ktorý technickou strelou z hranice pokutového územia opečiatkoval hornú žŕdku košickej svätyne.

Po zmene strán Košice výrazne ožili, no väčšie problémy domácej defenzíve v úvode druhého polčasu nenarobili. Naopak, v 54. min horelo na opačnej strane, keď sa cez obranu hostí predral Halenár. Hodil si loptu na ľavú nohu, no z dobrej pozície napokon hosťujúcu bránku minul. O niekoľko okamihov neskôr sa v šestnástke Košíc snažil presadiť aj Peltier, no urobil o kľučku navyše a vytesnil sa zo streleckej polohy. Slovanisti boli aj naďalej pri chuti a v 60. min mal ku gólu blízko Hlohovský, ktorého našiel na milimeter presne Grendel. Nezakončil však presne. O tri minúty neskôr sa pripomenuli aj východniari. Centrovaná lopta do šestnástky domácich narobila obrane Slovana problémy, ešte nebezpečnejšia však bola hlavička Matiča po následnom rohovom kope. Sedemdesiata minúta priniesla prienik Marka Milinkoviča a následnú delovku Halenára. Bratislavský kanonier však ani tento raz netrafil priestor košickej bránky. O päť minút neskôr mal gól na kopačke Karaš, na ktorého belasá defenzíva akoby zabudla. Košický útočník sa ešte snažil posunúť loptu na Škutku, no jeho center bol nepresný. Škutka sa napokon do streleckej listiny zapísal. Stalo sa tak z nasledujúcej akcie, keď Halenár trestuhodne prestal hrať a prenechal loptu súperovi. Hosťujúci zakončovateľ sa nenechal dvakrát núkať a prekonal Putnockého – 3:1. MFK po tomto momente výrazne ožil, domáca defenzíva však bola pozorná. V 83. min si loptu potiahol po ľavej strane Bukata, následne ju poslal do šestnástky súpera a pred Putnockým opäť horelo. Zahanbiť sa ale nenechal ani Peltier, ktorý z protiútoku vyzvŕtal obrancov Košíc a dlhým pasom hľadal Mészárosa. Mladý zakončovateľ však na loptu už nedočiahol. V závere stretnutia hostia ešte raz pohrozili, tento raz to bol Novák, kto mohol z bezprostrednej blízkosti našej bránky páliť. Lopta sa ale cez belasý val nedostala. Nadstavený čas zaujímavejšiu akciu nepriniesol, a tak sme si pripísali cenný trojbodový zisk.

ŠK Slovan Bratislava - MFK Košice 3:1 (3:0)

Góly: 7. Gorosito, 17. Peltier, 28. Milinkovič - 76. Škutka

Domáci: Putnocký - Pauschek, Gorosito, Kolčák, Lukšík - Kladrubský – Žofčák (57. Hlohovský), Grendel (65. Kopúnek), Milinkovič (76. Mészáros) - Halenár, Peltier

Hostia: Tofiloski – Ostojič (73. Novák), Kavka, Bašista, Sekulič - Šinglár - Viazanko, Bukata, Matič (65.Gál-Andrezly), Hovančík (65. Karaš) - Škutka

Rozhodovali: Jaška - Hrčka, Žákech

Divákov: 1526

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.