Úvod Správy Zápasy jesene zvládnuté na výbornú

Zápasy jesene zvládnuté na výbornú

Ženy Slovana vyhrali v Šali rozdielom triedy, žiačky zase ukončili takmer dvojročnú víťaznú sériu domáceho tímu.

Ženy i žiačky Slovana Bratislava spravili výrazný krok k tomu, aby prezimovali na prvom mieste v tabuľke najvyššej slovenskej súťaže. V dueloch 7. kola zvíťazili oba naše tímy na ihrisku najväčšieho súpera v Šali.

Naše ženy vyhrali rozdielom triedy 4:1. Možno ešte väčšiu cenu však má tesný triumf žiačok 1:0, o ktorý sa v 63. min postarala z priameho kopu Isabel Szeibecederová. "Som veľmi šťastný, že sme v obojstranne mimoriadne kvalitnom stretnutí pred početnou návštevou zdolali úradujúceho šampióna práve na jeho pôde. Bolo to derby so všetkým, čo k tomu patrí. Občas sa aj zaiskrilo, veď si v celej histórii I. ligy žiačok nepamätám, že by v jednom zápase rozhodca udelil päť žltých kariet. Stretnutie sme začali aktívne, neskôr šaľanky hru vyrovnali a trochu nás zatlačili. Naša hra bola založená na eliminovaní najsilnejších zbraní súpera, čo nám našťastie vyšlo. Domáce hráčky sa až na dve-tri nebezpečné príležitosti v našej šestnástke nepresadili. Verím, že toto víťazstvo našim hráčkam pomôže zvýšiť ich sebavedomie a vieru vo vlastné sily. Momentálne máme dobre zložené družstvo a ak sa mu budú vyhýbať zdravotné problémy, verím, že nás na konci sezóny čaká úspech. Musíme však naďalej tvrdo pracovať, pretože jedna lastovička leto nerobí, čaká nás ešte vyše polovička základnej časti a prípadne ťažká nadstavbová časť. Týmto zápasom sme zlomili aj veľmi dlhú víťaznú sériu Šaľe, ktorá naposledy stratila ligové body 7. novembra 2010 prehrou so Žilinou a odvtedy takmer celé dva roky všetky ligové zápasy len vyhrávala. Ďakujem aj všetkým našim priaznivcom, ktorí sa vo veľkom počte prišli na stretnutie pozrieť a vytvorili nám výbornú atmosféru," povedal tréner žiačok Slovana Roman Jasovský. Jeho zverenkye zostali v súťaži jediným tímom, ktorý ešte nezaváhal a na čele priebežného poradia majú trojbodový náskok práve pred Šaľou a Trenčianskymi Teplicami. Ženy Slovana majú už o šesť bodov viac ako druhé Trenčianske Teplice, no tabuľka nie je úplná.

 
I. liga žien - 7. kolo
FK Slovan Duslo Šaľa - ŠK Slovan 1:4 (0:2) - góly ŠK Slovan: Marková 2, Šušková, Fatulová

I. liga žiačok - 7. kolo
FK Slovan Duslo Šaľa - ŠK Slovan 0:1 (0:0) - Szeibecederová
Zostava ŠK Slovan: M. Kubišová - Otiepková, Veľká, Szeibecederová, Májovská, R. E. Horvátová, B. Kuzmová, Kovaľová, P. Hlavatá, Nižňanská, M. Švecová
striedali: Pucherová, Bugáľová, Kopčová

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.