Úvod Správy Jeden gól by zmenil celý zápas

Jeden gól by zmenil celý zápas

Na ihriskách súperov je to o čosi ťažšie ako doma, uvedomuje si Filip Lukšík.

Všade dobre, doma najlepšie. Aj takto sa dajú opísať naše výkony z posledných kôl. Na ihriskách súperov totiž neprehrávame, no ani nevíťazíme.

Príkladom môžu byť dve remízy zo stretnutí v Banskej Bystrici a Prešove, no aj celková bilacia tohto ročníka hovorí v prospech predošlého tvrdenia. Hoci je Slovan stále na čele ligovej tabuľky, väčšinu bodov sme nazbierali na Pasienkoch.

„Rozdiely tam určite sú, no neviem, či hrajú až takú úlohu. V prípade Prešova to bola dlhá cesta deň vopred, spí sa v hoteli. Navyše domáce publikum ženie svoj tím vpred a na Slovan sa vždy každý tím vyhecuje. Väčšinou na naše zápasy prichádza aj viac ľudí a súper cíti väčšiu podporu,“ hľadal rozdiely výsledkov doma a na súperových ihriskách Filip Lukšík.

Spočiatku sa zdalo, že máme vykročené vpred k trojbodovému zápasu. Situácia sa však postupne menila, až napokon prevzal opraty stretnutia súper. V závere sme boli radi, že z východu neobídeme naprázdno.

„Prihliadnuc na priebeh druhého polčasu sme mohli byť radi aj za bod. Aj z predošlých skúseností viem, že Prešov je doma vždy silný súper,“ skonštatoval Lukšík a doložil: „Možno nám v prvom polčase chýbalo trošku šťastia, aby sme strelili úvodný gól. Tým by sa priebeh hry zmenil. V druhom dejstve na nás vybehol úplne iný súper. Po zmene strán boli určite lepší Prešovčania.“

Čo bolo, bolo a je to nenávratne minulosťou. Pozitívom je aj fakt, že máme pred sebou dva týždne na oddych a zanalyzovanie situácie. Počas reprezentačnej prestávky bude času určite dosť aj na odstránenie drobných chybičiek a dotrénovanie potrebných herných činností.

„Budeme sa snažiť zregenerovať a keďže v nedeľu nebudeme hrať zápas, máme dostatok času na tréning. Po prestávke nás čaká náročný súper v podobe Košíc a treba sa na to poriadne pripraviť,“ doložila opora zadných radov Slovana.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.