Vyliečený a pripravený ťahať Slovan vpred

Po dlhšej odmlke spôsobenej zraneniami sa proti Prešovu na trávniku opäť objavil aj Igor Žofčák.

Remíza v Prešove znamená mierne sklamanie, no zápas priniesol i pozitíva. Medzi ne bez debaty patrí návrat lídra našej kabíny Igora Žofčáka. Toho v poslednom čase prenasledovali zranenia, no ako verí, je čas na nový štart.

„Na ihrisku som sa cítil dobre. Zranenie by už malo byť v poriadku, a preto som na to nemyslel ani počas zápasu. Hlavne som už chcel nastúpiť a hrať. Cítil som sa pripravený aj po kondičnej stránke a čakal som, či mi dá tréner šancu,“ vyjadril sa Žofčák, ktorý do stretnutia nastúpil v 62. minúte.

Meranie síl s Prešovčanmi bolo veľmi zvláštne. V úvodnej desaťminútovke sa zdalo, že súpera môžeme prevalcovať. Následne sa hra upokojila, no stále sme mali navrch. Po návrate z kabín sa čosi zmenilo.

„Chceli sme vyhrať, no nepodarilo sa nám to. Prvý polčas bol z našej strany dobrý, ale po zmene strán mal navrch Tatran. Buďme preto radi aj za bod,“ vraví skúsený stredopoliar. Aj on si uvedomuje, že výkon predvedený v druhom polčase za prvou štyridsaťpäťminútovkou výrazne zaostával: „V druhom polčase sme sa zrazu báli niečo urobiť. Hneď ako sme dostali loptu, sme ju aj stratili. Každá druhá-tretia prihrávka bola pre nás stratená. Naopak Prešovčanom stačilo jednoducho si nahrať za našu obranu a už sa ocitli vo veľkej šanci. Súper hral jednoducho, my sme si to komplikovali a postavili sme ich na nohy.“

Už pred úvodným výkopom bolo zrejmé, s akou taktikou na nás hráči Prešova vyrukujú. Presne to sa aj potvrdilo. V druhom polčase však ožili a museli sme sa dokonca báť o body. Hoci súperi z dolnej časti tabuľky vedia byť veľmi nepríjemní, takéto stretnutia treba zvládať.

„Bol to nepríjemný súper, ktorý vie doma svoju bránku takpovediac zabetónovať. My chceme hrať o prvé miesto, a preto musíme vedieť poraziť každého. Aj na jeho pôde,“ zakončil Igor Žofčák.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Belasí získali prvý bod v UEFA Youth League.
V akej zostave dnes nastúpia belasí?
Výkop zápasu so Gironou je dnes o 16:00.

Neprehliadnite

Zaži to najlepšie z historického okamihu! Vychutnaj si jedinečnú atmosféru prvého domáceho zápasu Slovana Bratislava v Lige majstrov proti Manchestru City.
Nový fanshop bude otvorený nasledovne:

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Nike

Hlavný partnerMain partner

Grafobal
Millioneo

Zlatí partneriGold partners

Intergroup
Grafobal Group
© 2024 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.