V Prešove bez gólov

Duel dvoch odlišných polčasov gól nepriniesol, a tak sme na východe remizovali 0:0.

ŠK Slovan Bratislava remizoval v stretnutí dvanásteho kola Corgoň ligy na pôde Tatranu Prešov 0:0. Duel sa niesol v znamení dvoch úplne odlišných polčasov. Zatiaľ čo v prvej štyridsaťpäťminútovke sme mali výrazne navrch, po zmene strán boli nebezpeční najmä domáci.

Od úvodných minút bol Slovan aktívnejším tímom a súpera prakticky nepúšťal na svoju polovicu. Hru od začiatku sprevádzal veľmi silný vietor, ktorý kazil rozohrávku oboch tímov. Spočiatku bol najaktívnejším hráčom na ihrisku Marko Milinkovič, ktorý sa dokázal cez prešovskú zálohu preštrikovať v tretej i desiatej minúte. V oboch prípadoch Diviš pozorne zasiahol. Od 10. min sa hral futbal mimoriadne chudobný na šance. Zdalo sa, akoby sa obaja súperi chceli navzájom uspať, hoci lopta bola takmer po celý čas na kopačkách našich futbalistov. Najväčšia šanca Prešova prišla v 26. min po nepriamom kope, ktorý domáci zahrali umne, no pri vzdialenejšej žrdi chýbal zakončovateľ, a tak Putnocký nemusel zasahovať ani tento raz. Slovan sa snažil presadiť prihrávkami na jeden dotyk, no domáci pozorne bránili. V 33. min opäť pohrozili domáci, keď sa v trojici rútili na Putnockého, avšak ich zakončenie bolo mimoriadne nepresné. Rovnako pochodil o tri minúty neskôr Ledesma. Svoj protiútok zakončil strelou, ktorá mierila vysoko nad. V 38. min zahrával priamy kop Halenár a jeho zatočenú delovku musel riešiť Diviš. Prešovskému brankárovi sa podarilo vytlačiť nebezpečnú loptu na rohový kop. O dve minúty neskôr sa mohol presadiť Petráš, keď hlavou zakončoval rohový kop. Gólman Slovana sa mohol iba prizerať, ako sa lopta od brvna odrazila za bránku.  V samom závere prvého polčasu sa po chybe prešovskej defenzívy dostal do šance Ledesma, lopta mu však uskočila a Prešovčania ju napokon poľahky odkopli do bezpečia.

Hoci v druhom polčase k zmenám v zostavách nedošlo, oba tímy ožili a predvádzali atraktívnejší futbal. Zaujímavý moment priniesla 48. min, keď centrovanú loptu vyrazil Diviš do chrbta Jiřího Kladrubského. Kým sa však futbalista Slovana spamätal, lopta doskackala za rohovú čiaru. O niekoľko okamihov horelo aj na opačnej strane. Papaj poslal z pravej strany krásnu loptu úplne voľnému Zošákovi, ktorý však z bezprostrednej vzdialenosti netrafil presne a Putnocký si mohol vydýchnuť. Od tohto momentu mali výrazne navrch domáci, čím robili belasej defenzíve poriadne problémy. V 66. min sa cez ňu presadil Adam a hoci mal na výber tri prihrávky volil strelu, ktorá letela vysoko nad. O tri minúty neskôr sa Divišovi pripomenul Ledesma, ktorý sa snažil presadiť po ľavej strane, avšak so zakončením sa uponáhľal a loptu poslal až medzi divákov. O poznanie presnejšie zakončenie predviedol o pár okamihov neskôr Grendel, Diviš sa ale ani tento raz príliš nezapotil. Obrovskú príležitosť spálil v 72. min Adam, keď mu loptu pred odkrytú bránku hostí poslal Ševčuk. Prešovský mladík v sklze minul svätyňu Slovana. Prešov hrozil aj naďalej, Putnocký musel byť neustále v pernamencii. Od 83. min sa hra ukľudnila, ani jedno mužstvo nechcelo spraviť chybu, ktorá by mohla rozhodnúť. Záver stretnutia priniesol ešte dve šance domácich, pri oboch sa musela mať na pozore celá defenzíva Slovana, no na bezgólovej remíze sa napokon nič nezmenilo.

1. FC Tatran Prešov - ŠK Slovan Bratislava (0:0)

Žltá karta: 28. Kolčák

Zostavy:

Domáci: Jakub Diviš - Bartek, Adámik, Petráš, Kolbas - Lipták – Papaj (71. Dolný), Adam, Zošák, Katona  (66. Jakolev)- Ševčuk

Hostia: Putnocký - Pauschek, Gorosito, Kolčák, Lukšík – Kladrubský (62. Žofčák) – Milinkovič (59. Mészáros), Grendel, Halenár, Hlohovský (80. Szarka) -  Ledesma

Rozhodovali:  Vlk - R. Sluk, Kubačka

Divákov: 2250

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Belasí získali prvý bod v UEFA Youth League.
V akej zostave dnes nastúpia belasí?
Výkop zápasu so Gironou je dnes o 16:00.

Neprehliadnite

Zaži to najlepšie z historického okamihu! Vychutnaj si jedinečnú atmosféru prvého domáceho zápasu Slovana Bratislava v Lige majstrov proti Manchestru City.
Nový fanshop bude otvorený nasledovne:

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Nike

Hlavný partnerMain partner

Grafobal
Millioneo

Zlatí partneriGold partners

Intergroup
Grafobal Group
© 2024 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.