O nominácii sa dozvedel z novín

V reprezentačnom výbere pred kvalifikačnými stretnutiami na majstrovstvá sveta 2014 nebude chýbať ani zástupca Slovana. Je ním Matúš Putnocký.

Ani sám netušil, že je medzi nominovanými. Hovoríme o brankárovi Matúšovi Putnockom, ktorý sa ocitol v menoslove hráčov slovenskej reprezentácie pred kvalifikačným dvojzápasom na majstrovstvá sveta 2014 proti Lotyšsku a Grécku. Hoci šanca, že sa belasý gólman postaví do svätyne národného tímu naozaj malá, ide o vyznamenanie, ktoré sa vždy cení.

Kedy si sa dozvedel, že ťa tréneri Griga a Hipp nominovali do reprezentačného výberu?

Matúš Putnocký
: "Dozvedel som sa to pri čítaní utorňajších novín."

Aké pocity v tebe vyvolala táto informácia?

"Samozrejme, že som bol milo prekvapený. Dúfam, že zapadnem do kolektívu a vytvoríme dobrú partiu a aj takto prispejem k čo najlepším výsledkom v tomto dvojzápase."

Čo na to povedali chlapci v kabíne?

"Potešili sa so mnou. Som rád, že mi to priali. Samozrejme, objavili sa aj podpichovania, ale nič viac. Všetko v rámci srandy."

Čo pre teba znamená obliekať si národný dres?

"Je to bez debaty snom každého futbalistu, hoci viem, že pravdepodobne sa do bránky nepostavím. Spravím všetko, čo bude v mojich silách, aby sme vytvorili dobrú brankársku trojicu a aby som pomohol chlapcom k tej pohode."

V reprezentačnom tíme si už bol. Dúfal si, že príde ďalšia šanca?

"Samozrejme, vždy treba dúfať a neprestávať na sebe pracovať, aby prišla aj ďalšia šanca. Som rád, že mi tréneri dali dôveru."

Čím si podľa teba zaujal trénerskú dvojicu?

"Jedine svojimi výkonmi. Ak by som nebol spoľahlivý, do reprezentačného výberu by som sa určite nedostal. Stále som motivovaný do ďalšej práce, no keď dostanete reprezentačnú pozvánku, tak vás to nabudí ešte viac. Budem na sebe aj naďalej tvrdo makať, aby si ma tréneri všimli aj nabudúce."

S akými ambíciami pôjdeš na reprezentačný zraz?

"Aby sme získali čo najviac bodov. Chcem byť v tíme užitočný a pomôcť im najviac, ako budem vedieť. Dôležitá bude tiež psychická pohoda, pretože sú pred nami dve zložité stretnutia."

Na ktorého z hráčov našej reprezentácie sa tešíš najviac?

"Budú tam traja moji bývalí spoluhráči - Kornel Saláta, Karim Guédé a Michal Breznaník. Na nich sa teším najviac, ale poznám tam viacerých hráčov."

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Belasí získali prvý bod v UEFA Youth League.
V akej zostave dnes nastúpia belasí?
Výkop zápasu so Gironou je dnes o 16:00.

Neprehliadnite

Zaži to najlepšie z historického okamihu! Vychutnaj si jedinečnú atmosféru prvého domáceho zápasu Slovana Bratislava v Lige majstrov proti Manchestru City.
Nový fanshop bude otvorený nasledovne:

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Nike

Hlavný partnerMain partner

Grafobal
Millioneo

Zlatí partneriGold partners

Intergroup
Grafobal Group
© 2024 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.