Úvod Správy Z Banskej Bystrice s bodom

Z Banskej Bystrice s bodom

Po pohárovom postupe v strede týždňa sme opäť bojovali o ligové body. Po remíze 1:1 si vezieme z Banskej Bystrice bod.

ŠK Slovan Bratislava remizoval v stretnutí jedenásteho kola Corgoň ligy s Banskou Bystricou 1:1. Po bezgólovom polčase otvoril skóre Grendel, ale domáci už o päť minút dokázali vyrovnať. Počas celého zápasu sme mali loptu viac na svojich kopačkách, domov si však po remíze 1:1 vezieme iba bod. Napriek tomu zostávame aj naďalej na čele ligovej tabuľky.

Slovan začal zostra, už v 3. min musel vyrážať na roh Belic strelu Peltiera. O šesť minút sme mali ďaľšiu možnosť zahrávania rohového kopu, po Milinkovičovom centri sa odrazená lopta dostala k Halenárovi a opäť musel zasahovať domáci gólman. Slovan pokračoval v aktivite, Pauschekov center ešte adresáta nenašiel, no po dvadsiatich minútach to na Štiavničkách zašumelo, keď z dvadsiatich metrov napriahol Halenár. Jeho delovka len tesne lízla brvno. O päť minút neskôr sa dostával do šance Filip Hlohovský po kombinácii s Grendelom a Pauschekom, no v poslednej chvíli nedokázal spracovať loptu. Slovan mal od začiatku výraznú prevahu v percentuálnom vyjadrení držania lopty, no gólový úspech stále neprichádzal a neprišiel ani po ďaľšej snahe Peltiera. Päť minút pred koncom polčasu mohol v jeho najväčšej šanci otvoriť skóre Grendel, zoči-voči Belicovi ale zaváhal. Do kabín sa tak išlo za bezgólového stavu.

V prvých desiatich minútach druhého dejstva sa hra odvíjala medzi šestnástkami. Potom sa k prieniku odhodlal Pauschek, ktorého domáca obrana zastavila len za cenu faulu a belasí tak mali výhodu priameho kopu zo vzdialenosti dvadsiatich metrov. Milinkovičova ľavačka mierila presne i tvrdo, no Belic loptu bravúrne vytlačil na rohový kop. Sektor našich fanúšikov sa však radoval už o pár sekúnd. Grendel si narazil loptu s Milinkovičom, vnikol drzo do pokutového územia a z desiatich metrov obstrelil domáceho gólmana. Už o päť minút zahrmelo po vôbec prvej nebezpečnej situácii, ktorú si domáci dokázali vytvoriť od začiatku zápasu. Na kolmú prihrávku za obranu si nabehol Sakhniuk a povedľa Putnockého vyrovnal. Hra sa potom opäť vyrovnala, na kopačky oboch tímov sa lepila nepresnosť. Dvanásť minút pred koncom tréner Slovák poslal na trávnik Mészárosa a ihneď po jeho vybehnutí mal šancu Peltier, Belic však včasným vybehnutím zmaril jeho snahu o vrátenie vedenia pre Slovan. V 83. min si slovenskú premiéru odbil Argentínčan Ledesma, ktorý nahradil Peltiera. Po tomto momente sa dostal prvýkrát k lopte Mészáros, jeho bomba však iba presvišťala okolo pravého vinkla. V slušnom stretnutí bez kariet sa už viac neudialo, s Banskou Bystricou sme sa tak rozišli zmierlivo 1:1.

FK Dukla Banská Bystrica - ŠK Slovan Bratislava 1:1 (0:0)

Góly: 64. Sakhniuk - 59. Grendel 

Zostavy:

Domáci: Belic - Poljovka, Gyömbér, Sakhniuk, Považanec (74. Brašeň), Pančík, Turňa, Slančík (82. Ferenčík), Rejdovian, Hlinka, Savič

Hostia: Putnocký – Pauschek, Gorosito, Kolčák, Lukšík – Kladrubský, Grendel – Hlohovský (78. Mészáros), Milinkovič, Halenár -  Peltier (83. Ledesma)

Rozhodovali: Kráľovič - E. Weiss, Lieskovský.

Divákov: 3241

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.