Úvod Správy Vydarená premiéra

Vydarená premiéra

Milan Kopic má za sebou krst ohňom, po debute proti Zlatým Moravciam sa však mohol radovať.

Debut v súboji s Nitrou mu vyšiel nad očakávania, triumf zažil aj v pri prvom štarte od začiatku stretnutia. Milan Kopic si v Slovane odkrútil svoju celozápasovú premiéru v Slovnaft Cupe proti Zlatým Moravciam a aj keď sme sa museli o výhru dlho obávať, napokon bol dôvod na radosť.

„Som strašne rád, že sme vyhrali a moja, takpovediac, premiéra bola úspešná. Bolo však veľmi vidieť, že to bol môj prvý zápas. K záveru stretnutia som už cítil ťažké nohy. Hralo sa na veľmi ťažkom teréne, aj keď to tak z tribúny nevyzeralo. Tráva možno na pohľad pôsobila pekným dojmom, no terén bol veľmi mäkký. Hocikedy sa utrhol desaťcentimetrový kus trávnika a za takých podmienok to nie je ideálne. Verím ale, že moje výkony sa už budú iba zlepšovať,“ skonštatoval sympatický Čech v službách ŠK Slovan Bratislava.

Náročné pohárové stretnutie sa nám podarilo otvoriť najlepšie ako to len šlo. Rýchly úvodný gól nás ale neprebudil k výraznejšej aktivite, práve naopak.

„Dali sme gól už v šiestej minúte, no potom sme nehrali dobre. Prestali sme hrať, nechali sme priestor súperovi a ten to využil. Zlaté Moravce hrali dôrazne vzadu, veľa nás napádali a vyplatilo sa im to. Našťastie sa nám podarilo otočiť nepriaznivý vývoj stretnutia a zvíťazili sme. Je to vydretý postup, no o to cennejší,“ myslí si rodák z Pelhřimova.

Aj skúsení hráči pociťujú ťažkosť prvých štartov na novom pôsobisku. Inak to nebolo ani v Kopicovom prípade. Pred začiatkom stretnutia je azda najťažšie vyvetrať si hlavu.

„V hlave mi behala iba vidina postupu. Myslím si, že keď hráč nastupuje na trávnik, mala by to byť jeho jediná priorita. Vedeli sme, že to bude náročný duel, pretože pred dvoma týždňami sme s rovnakým súperom prehrali v ligovom súboji. Tento zápas som presedel na striedačke a naplno som videl kvalitu hráčov ViOn-u. Majú mladých, behavých hráčov, ktorí nás vysoko napádali a nedali nám príležitosť rozohrať. Výhra je preto mimoriadne cenná,“ vyjadril sa Milan Kopic.

Postup do štvrťfinále znamená priestor na menšie vydýchnutie. Po treťom kole sa totiž hrá už aj na odvetu. „Tréner nám už pred zápasom prízvukoval, že nemáme šancu na reparát. Nie je to liga, kde prehráte a o týždeň máte možnosť odčiniť to. Jedna prehra znamená koniec. Preto človek cíti na začiatku miernu nervozitu, no to treba hodiť za hlavu. Od ďalšieho kola sa hrá aj na odvetu a verím, že už to bude iba lepšie,“ zakončil Kopic.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.