Úvod Správy Keď nevieš čo s loptou, vystreľ

Keď nevieš čo s loptou, vystreľ

Konečne päť gólov v sieti súpera! O dva z nich sa postaral efektným spôsobom Juraj Halenár.

Päť gólov v sieti súpera si pamätajú azda iba tí najskalnejší. Proti Nitre to však skutočne vyšlo. Výhra 5:2 je pritom úplne zaslúžená. Súpera sa nám konečne podarilo predčiť o triedu a rýchlo ho zložiť na kolená. To zabezpečila trojgólová spŕška v úvodne stretnutia. O dva z nich sa postaral znovuzrodený strelec Juraj Halenár.

„Gól vždy poteší. Chceli sme trošku odčiniť aj nevydarený zápas v Zlatých Moravciach. Tam bola hra v poli vyrovnaná, len sme spravili individuálne chyby a dostali sme zbytočné góly. Do prvého polčasu sme preto chceli nastúpiť agresívne a dať čo najskôr góly. To sa nám aj podarilo a bol to dobrý zápas,“ vyjadril sa dvojgólový strelec, ktorý mal nábeh aj na hetrik.

Nitra pricestovala na Pasienky v oklieštenej zostave. Bez hlavných opôr pôsobila mierne odovzdaným dojmom, čo domáci využili na gólostroj.

„Nepozerali sme sa na vylúčených hráčov, tí chýbali rovnako im aj nám. To sú ich problémy, nie naše. Sústredili sme sa na zápas a úvod nám konečne naozaj vyšiel. Rýchlo sme viedli 3:0, no prišla hlúpa chyba a bolo 3:1. Puťo sa ani nedotkol lopty a dostal dva góly, s tým sa nedalo nič robiť. Musíme sa vyvarovať takýchto chýb, našťastie sa nám podarilo dať ďalšie dva zásahy a dráma sa nekonala,“ popísal sedemgólové stretnutie belasý zakončovateľ.

Najmä druhý Halenárov zásah patrí do kategórie nevídaných. Strela z viac ako tridsiatichpiatich metrov skončila za Chudého chrbtom. Pri takýchto pokusoch často v gól neverí ani strelec.

„Videl som, že lopta ide na stred bránky, ale plávala. Nevidel som žiadneho voľného hráča, tak som sa riadil podľa hesla -  keď nevieš čo s loptou, vystreľ. Som šťastný, že sa to podarilo a bol z toho gól,“ zakončil rozhovor Juraj Halenár.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.